Proiect de Certificare a Competențelor Digitale-Camere Web

Previzualizare referat:

Extras din referat:

ARGUNEMT

Camera web este acea camera care se ataseaza computerului prin intermediul portului USB si transmite imagini in timp real, imagini ce pot fi accesate folosind World Wide Web-ul, mesageria instantanee (instant messaging), o aplicatie de video conferinta pe computer, platforme de chat, etc. Camerele web includ o camera digitala care incarca imaginile pe un server web continuu sau la intervale regulate.

Webcam-urile sunt cunoscute pentru costurile de fabricatie reduse si pentru flexibilitate, acestea reprezentand forma cea mai ieftina pentru videotelefonie.

Istoric

Utilizata pentru prima oara in anul 1991, o camera web a fost indreptata catre cafeneaua ,,Trojan room" din departamentul de informatrica al Universitatii Cambridge. Camera a fost oprita in cele din urma pe data de 22 august 2001. Ultimile imagini capturate de camera inca mai pot fi vizualizate pe pagina sa de start. Cea mai veche camera care inca mai functioneaza este camera FogCam din San Francisco State University care functioneaza incontinuu din anul 1994.

In ultimii ani producatorii de hardware au inceput sa construiasca webcam-uri incorporate direct in laptopuri si in ecranele desktop eliminandu-se astfel necesitatea utilizarii unui duspozitiv extern USB. Treptat camerele web au ajuns sa fie folosite tot mai mult pentru comunicarea intre doua persoane, sau intre cateva persoane, decat pentru simpla functionalitate de a oferi o priveliste pe web pentru un public necunoscut.

Connectix QuickCam

Webcam primul comercial, negru-si-alb QuickCam , a intrat pe piata in 1994, creat de compania americana calculatorul Connectix (care sa vandut in linia de produse pentru a Logitech in 1998). QuickCam a fost disponibil in luna august 1994 pentru Apple Macintosh , conectarea prin intermediul unui port serial , la un cost de 100 $. Jon Garber, designerul a dispozitivului, a vrut sa-i spunem "Mac-aparat de fotografiat", dar a fost respins de catre departamentul de marketing Connectix lui, o versiune cu un port serial PC-compatibil si software pentru Microsoft Windows a fost lansat in octombrie 1995. Original, cu conditia QuickCam 320x240-pixeli, cu o adancime de 16 tonuri de gri nuante la 60 de cadre pe secunda, sau 256 de nuante de la 15 cadre pe secunda.

In 2010, revista Time a numit QuickCam ca fiind unul dintre dispozitivele informatice de top din toate timpurile.

Videoconferinta prin intermediul computerelor exista deja, iar la ora client-server software de videoconferinta, cum ar fi pe baza de CU-SeeMe au inceput sa devina populare.

Una dintre cele mai des raportate pe site-urile Webcam-a fost JenniCam , creat in 1996, care a permis utilizatorilor de Internet pentru a observa viata de omonimul sau constant, in aceeasi ordine de idei ca si realitatea serii de televiziune Big Brother , a lansat patru ani mai tarziu. Mai recent, site-ul Justin.tv a aratat un videoclip flux continuu si audio de la un aparat de fotografiat mobil montat pe capul steaua site-ului. Alte camere sunt montate poduri vedere, piete publice, si alte locuri publice, productia lor puse la dispozitie pe o pagina de web publice, in conformitate cu conceptul original de "camera web". Site-urile agregatoare de asemenea, au fost create, oferind mii de fluxuri video live sau up-to-data de imagini statice, care permite utilizatorilor sa gaseasca fluxuri video live bazate pe locatie sau alte criterii.

In jurul valorii de randul sau, a secolului 21, producatorii de hardware au inceput construirea webcam-uri direct in laptop si desktop ecrane, eliminand astfel nevoia de a folosi un USB extern sau Firewire aparat de fotografiat. Treptat webcam-uri a ajuns sa fie folosita mai mult pentru telecomunicatii, sau videotelefonie , intre doi oameni, sau intre cativa oameni, decat pentru a oferi o vedere de pe o pagina Web la o publica necunoscut.

"Webcam-ului" Termenul poate fi de asemenea folosit in sensul sau original al unui aparat de fotografiat video de conectat la internet continuu pentru o perioada de timp nedeterminata, mai degraba decat pentru o sesiune speciala, care furnizeaza, in general, o vizualizare pentru oricine viziteaza sa pagina de web pe Internet. Unele dintre ele, de exemplu, cele folosite ca on-line camerele de trafic , sunt scumpe, accidentat camere video profesionale .

Pentru mai putin de $ 100 US (retail), Minoru face un webcam 3D care produce clipuri video si fotografii in 3D imagine Anaglifa , cu o rezolutie de pana la 1280x480 pixeli. Atat transmitator si receptor a imaginilor trebuie sa foloseasca ochelari 3D pentru a vedea efectul de trei imagini dimensionale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de Certificare a Competentelor Digitale-Camere Web.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 829 cuvinte
Nr caractere:
14 525 caractere
Marime:
94.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
competenta, camera, port, usb, imagine, computer, digital
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Badita Alexandru
Sus!