Produsele pădurii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Padurile au jucat, de-a lungul timpului, si vor exercita si in viitor un rol de seama in viata planetei noastre, ca si in evolutia si dezvoltarea societatii omenesti, prin produsele si influentele lor binefacatoare.

Padurea a constituit dintotdeauna o sursa de neinlocuit de produse lemnoase si nelemnoase si a exercitat o puternica influenta in conservarea mediului fizico- si biogeografic, ca si asupra existentei social-umane.

Rolul si importanta padurilor si deci functiile acesteia, trebuie intelese insa in mod evolutiv, istoric. Conceptul despre rolul si importanta padurilor a fost diferit in timp si spatiu, in stransa legatura cu dezvoltarea inegala a societatii omenesti in diferite regiuni geografice. Astfel, in trecutul mai indepartat, importanta padurilor deriva din capacitatea lor de a oferi omului primitiv hrana si adapost; mai tarziu, ele erau pretuite pentru cantitatea de fructe si de iarba produsa sau pentru cantitatea si calitatea vanatului adapostit. In evolutia societatii omenesti, padurile, reprezintand un obstacol in calea dezvoltarii agriculturii si pastoritului, au fost decimate corespunzator gradului de dezvoltare a acestor ramuri de productie social-economica. In perioadele mai recente insa, nevoile de lemn crescand, produsele lemnoase s-au impus din ce in ce mai mult si pe spatii mai largi ca principalul produs al padurilor, chiar daca importanta celorlalor produse si servicii s-a mentinut. Imputinarea ingrijoratoare a padurilor, mai ales in anumite zone geografice a ridicat la o importanta din ce in ce mai mare conceptul despre rolul si functiile padurilor. De remarcat insa ca, atat in trecut si probabil si in viitor, rolul si importanta padurilor ne apar diferite de la o regiune la alta, ca urmare a dezvoltarii inegale a societatii omenesti.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Produsele padurii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 652 cuvinte
Nr caractere:
8 682 caractere
Marime:
198.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
Produsele padurii, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!