Ingineria Ecosistemelor Agricole

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In ecologie,un ecosistem este o unitate fundamentala de functionare si organizare a ecosferei alcatuita din biotope si biocenoza si capabila de productivitate biologica. Ecosistemul cuprinde si relatii dintre biotope si biocenoza.

Biotopul reprezinta un nivel de organizare a materiei format din populatii legate teritorial si pe studiul interactiunii acestor pupulatii.

Clima este totalitatea fenomenelor meteorologice din atmosfera dintr-un anumit loc sau regiune de pe glob. Spre deosebire de vreme care se refera la fenomenele meteorologice dintr-o perioada de timp mai scurta(ore sau pana la cateva saptamani),clima se refera la o perioada de timp mult mai lunga,cateva decenii, in mod obisnuit valorile medii pe o perioada de 30 de ani. Clima este o componenta fundamentala a biosferei,a mediului ambient, ce conditioneaza randamentul culturilor agricole. Studiul resurselor climatice in evolutia lor anuala si multianuala permite cunoasterea potentialului de adaptare al plantelor la diferite conditii ecologice si repartizarea lor optima pe zone si microzone. Din cauza activitatilor umane care au dus la extinderea deserturilor si au redus suprafata padurilor, resursele climatice sufera mutatii. O data cu trecerea timpului se modifica si echilibrul dintre temperaturi si precipitatii din sol sia er la nivel regional, dar si raportul dintre clima si bolile plantelor. In anul 1981,Kelogg si Schware sustin ideea ca schimbarile climatice pot duce la micsorari inseminate ale tiparelor de activitate agricola pe plan mondial. Nu doar plantele sufera de schimbarile climatice, dar si peisajul natural prin despaduriri,eroziunea solurilor, alunecarea unor terenuri. In 1982, O. Parpala definea resursele climatice ca niste componente energetice integrate ale mediului agricol, ale culturilor.

Functia ecologica a resurselor climatice este esentiala in formarea recoltei si trebuie folosita corect si complet in perioada de vegetatie a plantelor, pentru a influenta in mod favorabil cresterea si fructificarea.

Pe teritoriul Romaniei,temperature media anuala variaza de la -3?(creste alpine) la 12? (Campia Romana,Dobrogea), precipitatii medii anuale de la 350 mm/an(in Campia Romana,Dobrogea) la 1499 mm/an pe

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ingineria Ecosistemelor Agricole.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 428 cuvinte
Nr caractere:
20 841 caractere
Marime:
20.39KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
functie ecologica, resurse climatice
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Mariana Bran
Sus!