Înființarea culturilor de legume

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Lucrarile de pregatire a terenului sunt asemanatoare celor efectuate la culturile de camp, fiind executate in general cu aceleasi mijloace tehnice.

Lucrarile speciale de pregatire a terenului pentru cultura legumelor se refera mai ales la controlul si rectificarea retelei canalelor de irigatie si la modelarea terenului.

In cadrul lucrarilor de pregatire a terenului in vederea semanatului si plantarii legumelor,

lucrarile principale sunt mobilizarea in vederea nivelarii de intretinere, nivelarea, fertilizarea de baza, care se efectueaza toamna, cand se administreaza ingrasamintele organice si chimice greu solubile, aratura adanca de toamna la 28-32 cm. Primavara se aplica ingrasaminte chimice cu azot, erbicidarea, deschiderea rigolelor pentru udare si modelarea terenului.

Nivelarea terenului este o lucrare de baza, fara de care nu este posibila aplicarea unei tehnologii complete in legumicultura. Lucrarile de nivelare se impart in doua categorii: nivelarea de baza si nivelarea de intretinere.

Nivelarea de baza se executa o singura data pe terenul unde se infiinteaza ferma legumicola si consta in efectuarea mai multor lucrari, fo 212g69c losindu-se utilaje terasiere.

Nivelarea de exploatare se executa anual, imediat dupa defrisarea culturii premergatoare,

folosindu-se nivelatorul tractat NT-2,8.

Modelarea terenului se poate executa toamna, dar in mod frecvent se face primavara, cu o saptamana inaintea infiintarii culturii. Prin modelare se urmareste realizarea unui profil al terenului care sa permita pe de o parte, irigarea culturilor de legume prin scurgerea apei prin rigole, iar pe de alta parte intrarea tractoarelor cu masinile si utilajele pentru executarea lucrarilor de semanat, plantat, intretinere, recoltare si transport.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Infiintarea Culturilor de Legume.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 165 cuvinte
Nr caractere:
24 530 caractere
Marime:
27.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
culturilor, solubile
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!