Fermă de raci

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Racul de rau apartine de grupa Crustacee, Malacostraca, toate speciile care apartin de aceasta familie sunt Decapode (au zece picioare), corpul este subimpartit in cap-torace, si abdomen acoperit de o carapace. Prima pereche de picioare s-a transformat in clesti puternici, celelate perechi de picioare in afara de cele cu branhii, servesc la deplasare. Racii de rau sunt animale acvatice care sunt activi noaptea, fiind animale solitare agresive. Sunt vulnevaribile in perioada de naparlire cand corpul nu este aparat de carapace

Hrana consta din plante acvatice, viermi, moluste, broaste, melci si pesti bolnavi sau morti, ea fiind fragmentata si dusa la gura cu ajutorul clestilor mari si mici.Corpul racului este format din cefalotorace si din abdomen.La nivelul cefalotoracelui se gasesc : 2 perechi de antene , cu ajutorul carora racul simte mirosul si pipaie; 2 ochi compusi, formati din sute de celule vizuale. Ochii sunt situati in varful unor prelungiri, care se misca in toate directiile.

Importanta cresterii racilor

Pe piata, pretul de vanzare a racilor in stare proaspata este de 15-20 de euro/kg, iar a celor conservati la frig de 5-6 euro/kg. In Noua Guinee, carnea de raci este sursa principala de hrana pentru multe triburi. In ultimul timp racii sunt tot mai cautati pe pietele din Europa si SUA dar cei mai mari consumatori de raci sunt francezii. Primele ferme de raci au fost infiintate in anul 1880. Fermierii din Lousiana produc anual peste 800 tone de raci. In SUA racii se cresc pe o suprafata de 6000-7000 ha.

Racul este un animal foarte lacom si consuma orice ce este materie organica.

Numarul de oua depuse de raci difera de la o specie la alta. La Astacide ouale au diametrul de 2-3 mm, iar la langusta de 0,3 - 0,5 mm.La raci, sexele sunt separate iar femele tin icrele fecundate sub coada.

In tara noastra, se preteaza la acvacultura racul de rau (Astacus fluviatilis), racul de lac (Astacus leptodactylus) si racul de munte (Astacus torrentium).

Se pot aduce in cultura: racul cu picioare albe (Astacus pallipes); racul american (Orconectes limosus); racul de California (Pacifastacus leniusculus) si racul de Lousiana (Procambarus clarkii).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ferma de Raci.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
715 cuvinte
Nr caractere:
3 775 caractere
Marime:
9.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
raci, crestere, specii
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Daniela Ladosi
Sus!