Droguri Ilegale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Produsele folosite cu scopul de a ameţi sunt foarte accesibile pentru tineri , ele găsindu-se in toate gospodăriile, iar legea nu le include in categoria drogurilor ilegale. aceste substanţe sunt:

Solvenţii (neofalina, acetona, benzen, petrol, benzina, gaz Pt brichete, fixativul de par ). In urma inspirării acestor substanţe, vaporii ajung in plămâni, apoi in sânge iar efectul este rapid si este asemănător cu beţia alcoolica. Solvenţii actioneaza asupra sistemului nervos, asupra inimii si a plămânilor, încetinindu-le activitatea putând astfel provoca moartea chiar.

E termen lung, aceste substanţe se acumulează in organism afectând grav plămânii si ficatul.

Barbituricele sunt droguri produse in laborator si uneori sunt prescrise de medici pentru alungarea insomniei, in calitate de somnifere sau calmante.

In zilele noastre barbituricele sunt prescrise mai rar datorita problemelor provocate in trecut, respectiv abuzul, dependenta fizica si psihologica. Folosite in cantitati mari , acestea au efecte mai grave decat consumul de alcool sau tutun.

Amfetaminele

O alta categorie de droguri este reprezentata de amfetamine, acestea fiind cele mai comune stimulente ilegale.

Amfetaminele, care se găsesc sub formă de pilule, capsule sau praf, stimulează bătăile inimii şi pot creşte tensiunea arterială. Efectul lor se face resimţit, în general, în aproximativ jumătate de oră după ce sunt luate, şi durează câteva ore. După ce efectul dispare, consumatorii tind să aibă o senzaţie de iritare, neastâmpăr şi nelinişte.

Insomnia apare foarte des, la fel depresia. Faptul că tensiunea arterială creşte poate duce la spargerea unor vase de sânge şi chiar, uneori, la paralizie sau comă. Unii oameni se pot intoxica din cauza amfetaminelor, chiar dacă le iau în cantităţi mici. Pe măsură ce consumul creşte, toleranţa corpului creşte şi ea, astfel că, pentru a obţine acelaşi efect, consumatorul simte nevoia să ia din ce în ce mai multe droguri. Aşa se ajunge la dependenţă.

Abstinenţa de la droguri în cazul consumatorilor poate duce la depresii, letargie, palpitaţii ale inimii, friguri sau dureri de cap. Sunt des întâlnite, de asemenea, deshidratarea şi transpiraţia excesive. Dozele mari de amfetamine sau diversele reacţii pe care le determină, de la caz la caz, pot fi fatale din cauza riscului producerii de convulsii, comă şi hemoragii cerebrale. Consumul regulat şi intens de amfetamine poate duce la halucinaţii, paranoia şi boli mintale.

Femeile însărcinate care iau amfetamine regulat pot trece prin naşteri premature iar drogul poate fi transmis copilului prin alăptare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Droguri Ilegale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 228 cuvinte
Nr caractere:
11 052 caractere
Marime:
231.24KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!