Controlul calității preparatelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Calitatea este o perceptie relative si este adeseori raportata la cerinte preconizate pe baza unor trecute experiente.

Pentru consumatori, un produs care furnizeaza acelasi nivel de satisfactie, de fiecare data cand este cumparat corespunde calitativ.

Pentru producatori, constienti de prestigiul numelui lor si de implicatiile unui produs necorespunzator, calitatea inseamna incredere acordata produsului sau serviciului.

Producatorul trebuie sa cunoasca, sa inteleaga si sa indeplineasca cerintele de calitate cerute de consummator pentru produsul respective, indiferent care sunt ele.

Acceptul final este al consumatorului, iar cumpararea repetata a produsului indica extinderea satisfactiei sale fata de acesta.

Controlul calitatii produselor poate fi definit ca mentinerea caracteristicilor specifice ale acestuia ori de cate ori este fabricat. Acesta implica un control eficient al materiilor prime si al procesului tehnologic.

Controlul calitatii este deosebit de important in sectorul de servicii si in special in alimentatia publica, unde calitatea include obligatoriu si calitatea serviciului oferit.

Consumatorii individuali joaca un rol important in supravietuirea firmei pe piata. Furnizarea de preparate cu caracteristicile dorite de consumatori asigura repetarea cumpararii lor. Producatorul nu trebuie sa ignore cererile consumatorilor deoarece livrarea de produse cu calitate variabila va determina pierderea

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Controlul Calitatii Preparatelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
539 cuvinte
Nr caractere:
3 687 caractere
Marime:
9.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
consumatori, produse, calitate
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!