Combustia - Principalul fenomen de poluare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

REZUMAT

Utilizarea carbunelui pentru producerea energiei este din nou în crestere.Este cea mai importantă sursa de energie în Europa.acoperind aproximativ o patrime din producția de energie electrică..Sunt planificate în jur de 50 de noi termocentrale pe carbune.România ocupă locul doi în topul poluării generate de termocentrale. Termocentralele pe cărbune contribuie semnificativ la poluarea aerului astfel având efecte asupra sănătății umane incluzând incidența mai ridicată a bolilor respiratorii și cardiovasculare.Prezentul raport realizat de HEAL își propune sa prezinte: -O imagine în ansamblu a dovezilor științifice privind impactul poluării aerului asupra sănătății și despre cum sunt implicate emisiile de la termocentrale pe cărbune; -Prima evaluare economică facută vreodată a costurilor de sănătate associate poluării aerului de la termocentralele pe cărbune din Europa; -Declarații ale unor importanți susținători ai domeniului sănătății,experți medicali și decidenți politici despre ingrijorarea acestora în legatură cu cărbunele.

Cuvinte cheie:poluare,industrie,metale,halde

INTRODUCERE

Termenul de poluare înseamnă a murdări şi a profana. Poluarea este definită ca o acumulare a diferitelor elemente sau substanţe ce au o acţiune adversă asupra mediului înconjurător, poate fi definită ca o deteriorare a mediului ambiant, alterare a caracteristicilor fizico-chimice şi structurale ale componentelor naturale ale mediului, reducerea diversităţii şi productivităţii biologice a ecosistemelor naturale şi antropice, afectarea echilibrului ecologic şi a calităţii vieţii. (Ionescu, 1973).Preocupări ale oamenilor de ştiinţă privind fenomenul de poluare au apărut încă din secolul XVII. Principalul poluant la scara mondiala este industria.Industria a provocat daune catastrofale mediului ambiant. România se confruntă în momentul de faţă cu o situaţie complexă din punct de vedere al poluării mediului înconjurător

Bibliografie:

1.Barnea M, Papadopol C., 1975, Poluarea şi protecţia mediului, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucureşti.

2.Căpitanu V., Dumitru M., Toti M., Răducu Daniela, Popa Daniela, Motelică M., 1999,Impactul emisiilor termocentralelor asupra mediului ambiant, Editura RISOPRINT,Cluj-Napoca.

3.Ionescu Al., I973, Efectele biologice ale poluării mediului, Editura Academiei RSR.

Observații:

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ CLUJ-NAPOCA

MASTER:PROTECȚIA SISTEMELOR NATURALE ȘI ANTROPICE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Combustia - Principalul fenomen de poluare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 781 cuvinte
Nr caractere:
9 871 caractere
Marime:
72.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Aurel Maxim
Sus!