Tehnologia de Cultivare la Soia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mi-am ales tema "Tehnologia de cultivare la soia" deoarece soia este una din plantele agricole de cea mai mare importanta in alimentatia oamenilor, animalelor cat si in industrie. Boabele acestei plante se remarca printr-un continut in proteine ce se ridica de regula la 34-39%, alaturi de care se gasesc substante grase in proportie de 19-20% si cantitati importante de vitamine mai ales de thiamina, cholina. Boabele transformate in grisuri sau faina servesc la prepararea diferitelor produse alimentare cum ar fi : lapte, fulgi, branza, ciocolata, diferite sosuri, etc Faina de soia este folosita in industrie la prepararea painii care este mult mai gustoasa decat cea obisnuita.

Pentru hrana animalelor soia este un excelent produs, fiind folosita de preferinta uruita sau sub forma de faina, cel mai des dupa separarea uleiului. In scop furajer soia este folosita in hrana animalelor ca masa verde ori sub forma de fan sau siloz.

Fiind leguminoasa, soia aduce o importanta contributie la ridicarea fertilitatii solului.

1. IMPORTANTA AGRICULTURII

IN ROMANIA

Leguminoasele pentru boabe constituie o grupa de plante ce

apartin familiei Leguminoase, subfamilia Papilianaceae.

Una dintre particularitatile cele mai importante ale acestei

grupe de plante o constituie continutul ridicat al boabelor in substante proteice.

Extinderea culturii plantelor leguminoase si cresterea productiei la hectar la aceste plante ar aduce, alaturi de proteina animala, o importanta contributie la satisfacerea omenirii cu substante proteice.

Substantele proteice din semintele de leguminoase sunt de calitate superioara, fiind foarte bogate in aminoacizi esentiali si in special in triptofan, treonima, leucina, lizina.

In afara de bogatia in substante proteice, semintele unor plante leguminoase sunt bogate in ulei de o calitate exceptionala. Astfel, semintele de soia contin 17-25 % ulei, iar cele de arahide adeseori peste 50%.

Valoarea alimentara a boabelor de leguminoase este intregita si de continutul lor ridicat in extractive neazotate (25-50%), de continutul ridicat in fosfor, calciu si vitamine.

Valoarea leguminoaselor pentru boabe creste si pentru faptul ca dupa recoltarea lor solul ramane imbogatit cu o cantitate insemnata de azot organic.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Cultivare la Soia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 144 cuvinte
Nr caractere:
6 008 caractere
Marime:
13.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Agricultură
Tag-uri:
agricultura, soia, procese tehnice
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Profesorului:
Mirela Sorea
Sus!