Turismul Religios în Bucovina

Extras din proiect:

In partea de nord-est a tarii, la granita cu tinutul Hertei (Ucraina), se intinde Tara de Sus a Moldovei, regiune istorico-geografica numita si Bucovina - meleaguri molcom unduite in obcine paduroase, cu ape repezi si campii roditoare de cand se stiu pamanturile acestea omenite.

Stralucitoare s-a dovedit epoca domnitorilor Stefan cel Mare - Petru Rares - Alexandru Lapusneanu, urmati de Movilesti cand Bucovina a fost impodobita cu biserici si manastiri forticate care-i fac astazi faima, pastrandu-se nesperat, in conditii excelente.

Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta Romaniei. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international "Pomme d'Or" de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

''Mai presus de toate cate pot fi vazute in Moldova - considera Josef Strzygowski - sunt curioasele bierici care prin policromia fatadelor se pot compara cu biserica San Marco din Venetia sau cu Domul din Orvieto.... Ceva asemanator nu ne ofera o a doua tara din lume''.

Celebrul de acum, albastru de Voronet ca si verdele-rosu al Sucevitei, galbenul Moldovitei, verdele Arborelui, rosul Humorului fac totul atat de armonios ca te dispune la o meditatie ce-ti da impulsuri optimiste.

Bibliografie:

M. I. Pascu, ''Bucovina...'', Editat de Tipo Dec 1995

www. Manastiri. ro

www. Manastiri din Bucovina. ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul Religios in Bucovina.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
302.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
religie, turism, biserici
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Otava Mihaela
Sus!