Turismul în Țara Dornelor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

- INTRODUCERE

- Cap. I

RESURSE TURISTICE NATURALE
? Relieful
? Clima
? Hidrografia
? Vegetatia si forma

- Cap. II

RESURSE TURISTICE ANTROPICE
? Obiective turistice
? Baza tehnica-materiala a turismului in V.Dornei

- Cap. III

PROMOVAREA TURISTICA
? Promovarea turistica interna
? Promovarea turistica externa

- CONCLUZII

- BIBLIOGRAFIE

- ANEXE

Extras din proiect:

Tara Dornelor nu este o insula izolata de frumuseti si atractii, ci o parte a unui intreg mult mai vast, cu posibilitati ample de petrecere a timpului liber in mod placut si util.

De jur imrejur apar locuri si obiective de mare interes turistic, demne de a fi cunoscute si vizitate. Dezvoltarea si modernizarea cailor de acces, precum si recenta campanie de marcare a unor trasee montane faciliteaza cunoasterea si vizitarea unor importante obiective turistice, variate si atragatoare. Posibilitatile de a face excursii in imprejurimile orasului sunt oferite in primul rand de marile artere rutiere (D.N. 17 E 576, D.N. 17 B, D.N. 18) cat si caile ferate. In al doilea rand exista o sumedenie de trasee turistice montane care se intretaie, astfel ca, in zona la care ne referim fiecare masiv poate fi atacat din mai multe puncte. Fara indoiala arterele turistice importante sunt intim legate de vaile principale, care se orienteaza spre pasurile carpatice.

Din punct de vedere ISTORIC, la Vatra Dornei se face turism in special dupa rapirea Bucovinei in anul 1775 de catre statul austriac. Din 1806 de aici, de la Vatra Dornei se exportau sticle de apa minerala in Galitia, Viena, Odesa, etc. Dupa analiza efectelor curative al apelor minerale, in 1895 se ridica primul stabiliment balnear. Daca in primul an de functionare nr. turistilor a fost de 547, in numai un deceniu el a sporit la 2144. Instalatiile balneare au fost puternic deteriorate in 1944 la retragerea trupelor hitleriste, astfel ca s-a pus problema refacerii statiunii.

Actualmente municipiul Vatra Dornei este Statiune Balneo-Climaterica, turistica si pentru practicarea sporturilor de iarna si a sporturilor extreme de interes national si international.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul in Tara Dornelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
3 445 cuvinte
Nr caractere:
21 520 caractere
Marime:
31.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, tara
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!