Turismul Gastronomic în Grecia

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Grecia este situata in Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, Republica Macedonia si Albania si la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana.

Considerata de multi drept leaganul civilizatiei occidentale, Grecia are o istorie lunga si bogata, timp in care si-a raspandit influenta pe trei continente.

1.1 Asezarea geografica

Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule (Peloponezul, o peninsula legata de continent prin istmul Corint) si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule in Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu si grupele Dodecaneze si Ciclade. Grecia are aproximativ 15 000 km de coasta. Relieful se caracterizeaza prin predominarea masivelor muntoase, dispuse sub forma unor aliniamente paralele; Acestea continua de fapt sirul Alpilor Dinarici din centrul Peninsulei Balcanice. Principalul sir montan il reprezinta Muntii Pindului, care traverseaza partea centrala a Greciei. Cea mai mare altitudine se intalneste insa spre Marea Egee, Muntele Olimp - 2 917 m.

1.2. Obiective turistice

Grecia comprima zone montane dar are de asemenea deschiderea spre mare,acestea fiind pozitionate intr-un mod unic. Cei care viziteaza Grecia trebuie sa stie ca muntele Athos este rezervat in exclusivitate barbatilor, femeilor fiindu-le interzis accesul. Pentru a pastra solemnitatea religioasa, Meteora pe de alta parte comprima 7 manastiri pe 7 dealuri distincte ritul religios fiind strict respectat.

Pentru a descoperi insa valorile mitologice orasul Delphi sta la dispozitia turistilor. Inchinat zeului Appollo, Delphi nu este doar un simplu oras,el fiind considerat in trecut chiar centrul universului.

1.3. Economia

Grecia are o economie capitalista cu un sector public ce asigura aproximativ 40% din PIB. PIB-ul pe cap de locuitor reprezinta monentan cel putin 75% din nivelul economiilor fruntase din zona euro. Turismul asigura 15% din venitul intern brut. Imigrantii reprezinta aproape o cincime din forta de munca, aceasta fiind repartizata in mare parte in agricultura si in munca necalificata. Grecia este o beneficiara majora de ajutor de la Uniunea Europeana, acesta find egal cu 3,3 % din Venitul brut anual.

Economia greceasca a crescut cu aproximativ 4% pe an in perioada 2003 - 2007, datorita in parte cheltuielilor cu infrastructura legate de Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 dar si datorita disponibilitatii creditului, care a sustinut niveluri record ale cheltuielilor consumatorilor. Dar cresterea a scazut cu 2,8% in 2008 ca rezultat al crizei financiare mondiale si a inaspririi conditiilor de acordare a creditelor. Grecia a violat Pactul de Crestere si Stabilitate al Uniunii Europene ce urmarea ca deficitul bugetar sa fie sub 3%, dar a intr-unit acest criteriu in perioada 2007-2008. Datoria publica, inflatia si somajul sunt deasupra zonei euro, dar au o tendinta negativa. Datoria externa: este de 371.5 miliarde de dolari pentru anul 2008 conform CIA "The world Factbook" actualizat la 14 mai 2009. La ora actuala, Grecia trece printr-o criza economica severa.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul Gastronomic in Grecia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 947 cuvinte
Nr caractere:
24 984 caractere
Marime:
345.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, grecia
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!