Turismul de Croazieră

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Crozierele au aparut in anii '60 in Statele Unite ale Americii si au devenit o parte importanta a industriei de turism. Sunt cele mai vechi cai de comunicatii, dupa "drumurile naturale" de pe uscat, care au asigurat legaturile comerciale si schimburile de valori atat in cadrul continentelor, cat si intre continente.

Turismul de croaziera se refera la timpul petrecut pe un vas cum ar fi navigarea cu flota, croaziere lungi, croaziere pe rauri, navigare cu yachturi decapotabile sau charter cu yacht. Totusi, raportul acestui segment de piata se axeaza in special pe croazierele pe mare.

Alegerea navelor ca transport turistic a fost, inca de la inceputul secolului, o optiune de consum turistic proprie segmentului cererii de lux. Desigur, existenta mai multor clase calitative in interiorul aceluiasi spatiu de transport a facilitat si accesul turistilor cu venituri mai modeste, desi tariful platit pentru o croaziera cu vaporul era destul de ridicat.

Atractia exercitata de calatoria pe apa ca suport al agrementului si nu doar ca posibilitate de acces la o destinatie turistica a stimulat dezvoltarea si diversificarea aranjamentelor de croaziera.

La inceputul secolului XX, croazierele reprezentau un produs turistic de lux, accesibil doar claselor sociale cu venituri ridicate. In prezent, turismul practicat cu mijloace de transport acvatice si-a modificat imaginea, devenind un produs de masa destinat unui public mai larg si mai tanar. Principalul factor care a facut posibila aceasta evolutie este progresul tehnologic, care a promis, pe de o parte, reducerea costurilor de exploatare si, corespunzator, a preturilor, iar pe de alta parte, o diversificare a productiei de nave din punctul de vedere al tipului, capacitatii,confortului, sigurantei.

Cererea pentru croaziere a devenit din ce in ce mai diversa, cu multi tour-operatori care intra pe piata la toate nivelurile, oferind o gama larga de produse. Diferitele tipuri de piete de croaziera includ croaziere pentru familii, sistem all-inclusive, linii de lux, nunti si croaziere tematice.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul de Croaziera.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 022 cuvinte
Nr caractere:
15 738 caractere
Marime:
25.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, croaziera
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!