Turism montan în zona Maramureș Oaș

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Turism montan in zona Maramures-Oas

CAPITOLUL I - Alegerea tipului de program turistic international

1. Denumirea programului turistic international

Muntele a exercitat dintotdeauna atractie pentru oameni, gratie maretiei si peisajelor sale, atractivitatii in tot cursul anului, oferind o paleta larga de modalitati de petrecere a vacantelor. In zilele noastre, mai mult ca oricand, pentru omul de pretutindeni, dar mai ales pentru cel care traieste in mediul urban, muntele reprezinta locul in care acesta se indreapta in orice anotimp al anului, in cautarea naturii.

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice si sociale pentru un numar tot mai mare de tari ale lumii.

Asadar, putem vorbi de programul turistic "Turism montan in zona Maramures-Oas".

2. Tara in care se desfasoara programul turistic international

Programul turistic se va desfasura in Romania, situata in sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunarii, la nord de peninsula Balcanica si la tarmul nord-vestic al Marii Negre. Pe teritoriul ei este situata aproape toata suprafata Deltei Dunarii si partea sudica si centrala a Muntilor Carpati. Se invecineaza cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord si est si Republica Moldova la est, iar tarmul Marii Negre se gaseste la sud-est.

Turismul legat de practicarea sporturilor de iarna necesita implicarea unui complex de factori pornind de la conditiile naturale existente in specificul montan si prelucrarea acestora in produs prin dotari, amenajari si servicii. Conditiile naturale au importanta cea mai mare, asigurand calitatea de integrare a amplasamentului in cadrul montan si oferind conditiile prielnice pentru practicarea sporturilor de iarna, in special a schiului, motivatia principala a clientelei turistice.

Turismul montan este destul de bine reprezentat, avand caracter national si international. In Romania, conditiile naturale deosebite impreuna cu alti factori au dus la dezvoltarea a numeroase statiuni ce reprezinta astazi adevarate surse importante din punct de vedere economic. Diversitatea regiunilor montane fac ca Romania sa se apropie de celelalte regiuni montane internationale.

Destinatia turistica corespunzatoare o reprezinta zona Maramures-Oas, unde statiunile montane dispun de ambianta montana pitoreasca si nepoluata de factori naturali de mediu. Dar cel mai important, are structuri turistice si dotari specifice (partii de ski, transport pe cablu) care presupun produsul turistic de tip montan.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turism Montan in Zona Maramures Oas.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 642 cuvinte
Nr caractere:
15 612 caractere
Marime:
3.34MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, program
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!