Turism internațional studiu de caz Egipt

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAP. 1: Descrierea tarii

1.1. Aspecte generale
1.2. Relieful
1.3. Clima
1.4. Hidrografia
1.5. Fauna si vegetatia

CAP. 2: Atractii turistice naturale si antropice
CAP. 3: Principalele tipuri de turism
3.1 Diversitate turistica
3.2 Oportunitati
3.3 Turismul istoric
3.4 Turismul de safari
3.5 Turismul terapeutic
3.6 Turismul de conferinte si de expozitii
3.7 Turismul sportiv
3.8 Turismul de Golf
3.9 Turismul de litoral si de vacanta
3.10 Turismul ecologic
3.11 Turismul de festivaluri
3.12 Turismul intern
3.13 Premii
CAP. 4: Evolutia circulatiei turistice internationale a Braziliei in functie de principalii indicatori

Concluzie
Bibliografi

Extras din proiect:

1.1 Aspecte generale

Egipt este o tara araba din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul caruia are contact cu Iordania si cu Arabia Saudita) si de Marea Rosie, la sud de Sudan iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo. Are o intindere de aproximativ 1,002,450 km2, fiind pe pozitia a 30-a ca intindere si o populatie de 80,335,036 de oameni.

Regularitatea si bogatia revarsarilor Nilului, precum si o oarecare izolare determinata de deserturile din est si vest, au condus la dezvoltarea uneia dintre cele mai importante civilizatii ale antichitatii. Pe Valea Nilului, stransa intre maluri inalte si stancoase, s-a faurit, cu multe milenii inaintea erei noastre, o veche civilizatie a lumii mediteraneene, aceea a Egiptului Antic. Ea ne infatiseaza cel mai vechi stat din lume, anterior tuturor celorlalte, inzestrat cu o administratie, o fiscalitate, o justitie si o armata comparabile cu cele ce-au luat nastere mai apoi in tarile de pe toate continentele, inainte si dupa era noastra. Dar lumea Egiptului antic a zamislit o cultura spirituala scanteietoare pe care o admirau grecii vechi si romanii care se minunau, precum fac azi multimile de turisti, sa contemple templele, piramidele sau obeliscurile inaltate de faraoni si supusii lor

1.2 Relieful

Suprafata totala a tarii este de aproximativ 1.002.000 kmp, mai mult de 90% din aceasta suprafata fiind desert. Unitatile geografice majore din tara sunt: Desertul Vestic sau Desertul Libian la vest de Nil, o fasie estica a Saharei, Desertul Estic sau Desertul Arab la est de Nil, Peninsula Sinai care este pe suprafata Asiei Mici si Delta Nilului, care reprezinta majoritatea suprafetei arabile din tara.

Intreaga istorie si economie a tarii au fost definite de unul dintre cele mai lungi fluvii din lume, Nilul, care strabate Egiptul de la sud la nord pe o distanta de aproximativ 1200 km, impartind in acest fel suprafata tarii.

1.3 Clima

Egiptul primeste, per ansamblu, cel mai scazut debit de ploaie pe an dintre toate tarile lumii. La sud de Cairo, mediile anuale de precipitatii sunt intre 2 si 5 mm pe an, si la intervale de mai multi ani. Pe o fasie foarte ingusta a costei de nord, precipitatiile pot ajunge si pana la 170 mm, numai intre noiembrie si martie. Zapada cade pe muntii Sinai, precum si pe anumite orase din de pe coasta si unele din mijlocul tarii.

Bibliografie:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Egipt

http://www.tradingeconomics.com

Egipt// Enciclopedia Universala Britannica, B.- Chisinau, Ed. Litera, 2010

www.wttc.org

www.egypt.travelwww.sis.gov

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turism International Studiu de Caz Egipt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
4 865 cuvinte
Nr caractere:
26 486 caractere
Marime:
992.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
egipt, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Juganaru Dan
Sus!