Transilvania medievală

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Transilvania este de departe cea mai frumoasa provincie romaneasca. Chiar numele ei starneste imagini ale piscurilor muntilor inaltandu-se la cer deasupra vailor impadurite si a paraurilor cristaline, imagini ale bisericutelor din lemn cu acoperisuri inalte, imagini ale castelelor legendare si amintiri dintr-o istorie zbuciumata.

Zona turistica Transilvania este situata intre lantul Carpatilor Orientali, Carpatii Meridionali si Muntii Apuseni, o provincie istorica ce poarta pe obraz urmele numeroaselor batalii duse aici de-a lungul timpului.

Peisajul este absolut deosebit, numeroase culmi impadurite impanzesc acest tinut, obiective turistice deosebite cum ar fi: Orasul Brasov si Biserica Neagra care este cea mai mare constructie in stil gotic din tara, orasul Sighisoara, un important centru turistic si singura cetate locuita din Europa, vechile fortificatii ale Cetatii Alba-Iulia, Castelul Bran, un important punct

de atractie turistica asociat legendei contelui Dracula, impresionantele castele Peles si Pelisor, resedintele de vara a regilor Rominiei si una din Capitalele Culturale Europene, Cetatea Sibiului sau Hermannstadt-ul, care isi atrage turistii prin farmecul sau medieval si prin sarmul irezistibil al vietii sale culturale.

Toate aceste atuu-uri, precum si faptul ca Transilvania este cea mai cunoscuta si vizitata provincie din Romania, de catre straini - lucru, in mare parte datorat legendei lui Dracula - ne-a influentat sa alegem aceasta tematica pentru circuitul nostru, numit: ,,Transilvania, taramul cetatilor medievale si al legendelor vii".

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transilvania Medievala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
5 155 cuvinte
Nr caractere:
27 178 caractere
Marime:
2.22MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
transilvania, medieval
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!