Tipuri de vinuri - Catering

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cabernet-Sauvignon: regele vinurilor rosii, de o culoare intensa, cel maturat - cu nuante caramizii. Gust armonios, deplin, catifelat cu o prezenta a nuantei de prune uscate, uneori - in postgust - a celei de miez de nuca.

Merlot: extractiv, cu nuante de cirese si (sau) visine, gust cuprinzator si postgust durabil.

Pinot Noir: saturat, oleaginos, bogat in nuante de fructe si pomusoare, este folosit ca baza a cupajelor.

Caracteristica vinurilor din soiuri albe de struguri

Aligote: un vin original, raspandit in Moldova din timpuri stravechi. Cele mai bune recolte provin din Zona Centrala (a Codrilor). Culoare in intervalul dintre verde-deschis si auriu, un gust specific pentru acest soi cu nuante de flori de camp, in special de viorele. Vinul de Aligote, ca si celelalte vinuri autohtone, se impune prin prospetime si componenta armonioasa.

Grupul Pinot (Pinot Gris si Pinot Blanc): vinuri cu calitati evidente ale soiului, de culoare aurie cu un gust plin si delicat, pe parcursul maturarii devine tot mai intensa aroma lor florala.

Riesling Rein: dupa un an si jumatate de maturare obtine o deosebita prospetime si un miros delicat de flori cu placute nuante de rasini aromate.

Sauvignon: aroma si gust evident de coacaza neagra, cu timpul evolueaza pana la o culoare cu nuante placute aurii.

Chardonnay: atat in vinurile tinere, cat si in cele maturate de culoare aurie fina se resimte aroma soiului cu nuante de coacaza neagra.

Traminer: unul dintre cele mai complete vinuri moldovenesti cu predominare a tonalitatilor de trandafir si maces, cu gust armonios si prospetime rafinata.

Feteasca Alba: un vin proaspat, de culoare verzuie, in buchet se resimte aroma de flori sau, uneori, de fructe, fin si baubil.

Printre cei mai mari producatori de vin din lume sint, azi: Franta (lider mondial), Spania, Portugalia, Italia, Regiunea balcanica a Europei, Estul Asiei, Coasta

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri de Vinuri- Catering.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 377 cuvinte
Nr caractere:
7 665 caractere
Marime:
11.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
vinuri, produse, piata
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!