Slow food

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Slow Food este o organizatie non profit, sustinuta de membri, care functioneaza pentru a ocroti biodiversitatea din hrana noastra, a raspandi educatia gustului si pentru a conecta producatori de calitate exceptionala cu co-producatorii prin evenimente si initiative. A fost fondata in 1989 pentru a contracara fast food-ul si stilul de viata rapid, disparitia traditiilor locale de hrana si interesul scazut al oamenilor in ceea ce priveste hrana, provenienta hranei, ce gust are si cum alegerile noastre in ceea ce priveste hrana afecteaza restul lumii. Are peste 100.000 membri in 153 de tari.

Slow Food este hrana buna, curata si corect pretuita. Mancarea, in acest sens, trebuie sa aiba un gust bun, sa fie produsa intr-o maniera in care nu aduce prejudicii mediului inconjurator, bunastarii animalelor sau sanatatii noastre; si producatorii primesc o compensatie corecta pentru munca lor.

Activitatile, evenimentele si campaniile educative Slow Food promoveaza o larga intelegere a hranei si a alegerilor sustenabile. Proiectele sale protejeaza activ biodiversitatea agricola si traditionalele, indeletniciri aflate in pericol de disparitie, sustinand producatorii care simbolizeaza practici laudabile. Comunitatile devin mai puternice prin initiativele Slow Food din moment ce producatorii si consumatorii sunt conectati si partile interesate sunt unite pentru o cauza comuna.

SLOW FOOD IN CANTINA

Mai mult de jumatate dintre europeni, inclusiv elevii, consuma o masa pe zi in afara casei. Prin cumpararea, procesarea si servirea milioanelor de meniuri zilnic, cantinele reprezinta o mare sansa in crearea unui schimb real dinspre piata spre hrana buna, curata si corecta si bune practici. Institutiile, in special scolile, au o responsabilitate uriasa in ceea ce priveste imbunatatirea serviciilor de cantina si garanteaza copiilor si familiilor acestora o intelegere mai variata si autentica a hranei. Slow Food crede ca o educatie de efect este bazata pe ideea ca mancarea inseamna placere, cultura si convivialitate si ca actul in sine de a manca este capabil sa influenteze valori, atitudini si emotii.

Slow Food in Cantina este un program dezvoltat pentru a pune aceste valori in practica, lucrand direct cu activitati colective de catering, manageri, personal si consumatori. Sub acest program, Slow Food pune accent pe constientizare si implementarea PAC a Comisiei Europene, pentru imbunatatirea hranei in scoli si a nutritiei elevilor prin cele doua scheme, cea de lapte si cea de fructe. La acest capitol, Slow Food furnizeaza scolilor europene, parintilor si institutiilor locale, instrumente pentru a utiliza posibilitatile oferite prin PAC si ii invita sa integreze aceste unelte in abordarea scolilor in ceea ce priveste mancarea, complementar cu proiectele educative Slow Food.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Slow food.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 701 cuvinte
Nr caractere:
32 791 caractere
Marime:
31.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
Slow food, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!