Servicii turistice oferite de hotel Sir Colentina

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap. 1 Compartimentele de conducere si administrare
1.1. Resurse umane
1.2. Economoc
1.3. Marketing si Vanzari
1.4. Statistica. Programare. Dezvoltare
Cap. 2 Compartimentele interne
2.1. Aprovizionare
2.2. intretinere
2.3. Paza
Cap. 3 Compartimente furnizoare de servicii pentru clienti
3.1. Sectorul de receptie
3.2. Serviciul de etaj
II. PREZENTAREA HOTELULUI " SIR COLENTINA "
Cap. 4 Principalele coordonate
4.1 Date de identificare
4.2 Date contabile ale Hotelului Sir Colentina
4.3 Istoric
4.4 Oferta de servicii
4.4.1 Facilitati oferite pe tipuri de camere
4.4.2 Tarifele practicate de Hotel Sir Coletina
4.4.3 Modalitati de plata
4.5Clienti
4.6 Structura organizatorica
4.7 Observarea comportamentului personalului
4.8 Activitatea departamentului front-office
4.8.1 Primirea clientilor - procedura check-in
4.8.2 Procedura de check-out:
Cap. 5 Comentarii asupra desfasurarii stagiului de practica
Cap. 6 Propuneri de imbunatatire a activitatii desfasurate

Extras din proiect:

Hotelul reprezinta forma traditionala cea mai cunoscuta de cazare a industriei hoteliere, detinand ponderea cea mai mare in totalul unitatilor de cazare.In afara de functia de principala de cazare , hotelurile mai indeplinesc si functii conexe , menite sa asigure satisfacerea cat mai deplina a cererii turistilor pe toata durata sejurului lor.

El poate fi explorat pe tot parcursul anului, sau numai de-a lungul unuia sau mai multor sezoane anuale

Elemente indispensabile perceperii corecte a notiunii de hotel:

- o unitate comerciala, al carei principal produs este cazarea;

- o unitate ospitaliera specializata, excluzand formele de inchiriere rezidentiala sau intamplatoare;

Pentru a intelege mai bine ratiunea organizarii unui hotel, va trebui sa ne oprim asupra notiunii de "cazare" ca principal serviciu hotelier, cel fara de care unitatea de cazare nu si-ar justifica existenta.

Ca serviciu, cazarea satisface una din nevoile esentiale ale calatorului si anume nevoia de adapost. Adapostul poate fi obtinut intr-o multitudine de variante: calatorul poate utiliza o resedinta secundara, sau poate face apel la rude, cunostinte ori prieteni (uneori chiar platind); nu rareori sunt folosite spatii improvizate: birouri, oficii, sali de clasa, etc. Se intampla ca adapostul sa fie obtinut in sala de asteptare a unei gari sau a unui aeroport, iar in cazuri nefericite, la o sectie de politie sau intr-un spital. Toate aceste adaposturi sunt impropriu denumite "cazare".

Prin "cazare" ar trebui sa intelegem numai adapostul platit intr-o unitate ospitaliera specializata, oricat de modesta ar fi aceasta din punctul de vedere al capacitatii sau al categoriei de clasificare in acelasi timp, este necesara prezenta urmatoarelor functii obligatorii:

- functia de receptie - necesara oficializarii calitatii de client prin identificarea acestuia si vanzarea serviciului;

- functia de etaj - referitoare la asigurarea igienei spatiilor hoteliere;

- functia de intretinere (mentenanta) - garanta a bunei functionari a intregului ansamblu hotelier.

Este evident ca efectuarea serviciului de cazare implica toti lucratorii compartimentului de cazare din unitatea ospitaliera.

In jurul serviciului de cazare se structureaza organizarea - respectiv subdivizarea compartimentelor si sectoarelor unui hotel.

Pentru o descriere cat mai completa a structurii organizatorice, este necesara examinarea modelului unui hotel de capacitate mare si de categorie medie sau superioara, deoarece pe masura ce dimensiunile si categoria scad, are loc o comprimare - si deci o integrare - a mai multor sectoare si functii ori posturi (ocupatii) specific hoteliere.

Structurarea organica moderna a hotelului mai sus propus spre examinare impune astazi o conceptie noua a pozitionarii diferitelor compartimente operative, a sectoarelor, si functiilor.

Ea presupune abandonarea modelului piramidal de subordonare si a vechii politici de centralizare a controlului (ilustrate intru totul de personalitatea managerului autoritar "de moda veche").

Acest stil managerial modern este cunoscut sub numele de "operare circulara"; prin intermediul acestei structuri organizatorice, directorul de hotel nu se mai afla in varf, ci in mijlocul lantului de comanda, putand radia pe diverse niveluri echidistante rezultatele propriului sistem de lucru. in acest caz, stabilitatea directivelor si luarea deciziilor implica toate sectoarele si liniile operative ale intreprinderii.

Hotelul modern este alcatuit dintr-o serie de compartimente independente, conduse de persoane responsabile care coordoneaza activitatea; aceste persoane colaboreazaavand idei pe baza carora pot lua decizii comune si pot interveni la unison; ele formeaza asa numitaechipa manageriala ("management team").

Fiecare manager, in urma consultarilor avute cu colaboratorii - prioritate avand cei aflati in contact direct cu oaspetii - contribuie in echipa, impreuna cu directorul general, la procesele decizionale menite sa duca la atingerea obiectivelor propuse; intregul proces aspira la satisfacerea permanenta a clientelei, patronatului, personalului, furinizorilor, adminstratiei locale, asociatiilor profesionale, etc.

O subdiviziune a compartimetelor hotelului evidentieaza trei arii operative:

- compertimentele de conducere si administrare;

- compartimentele interne;

- compartimentele furnizoare de servicii pentru clienti.

Cap. 1 Compartimentele de conducere si administrare

1.1. Resurse umane

Nu este numai compartimentul care controleaza si pune la punct actele angajatilor hotelului, incasarile salariale sau procedurile de angajare si licentiere; acest compartiment a devenit astazi extrem de productiv in viata unui hotel.

Condus de catre un director de resurse umane, compartimentul incearca sa valorifice la maximum potentialul fiecarui lucrator, angajat pe baza unei selectii riguroase. Scopul final este obtinerea unui personal antrenat, puternic motivat, constient de rolul sau in construirea imaginei Casei.

1.2. Economic

Acesta este compartimentul care inregistreaza toate datele activitatii financiare, sub toate aspectele ei gestionare si patrimoniale, de la intocmirea bugetului previzionat si pana la controlul intregii activitati economice.

Directorul economic, cu ajutorul unei retele de analize, previziuni, documente contabile si bilanturi, care nu lasa loc improvizatiilor sau aproximarilor, intocmeste rapoarte zilnice, lunare, semestriale si anuale.

Aceste rapoarte sunt adevarate "barometre" pentru conducatorii diferitelor compartimente si pentru directorul general, oferindu-le suportul exact pentru luarea viitoarelor decizii.

1.3. Marketing si Vanzari

Este cosiderat vital pentru existenta programatica a hotelului; rezultatele muncii lui, mereu proiectata catre exterior prin cunoasterea si exploatarea tuturor pietelor existente si potentiale , asigura excelente rezultate financiare si atingerea obiectivelor propuse.

1.4. Statistica, Programare, Dezvoltare

Condus de un specialist in analiza gestionara si prognoza, compartimentul - numit uneori "Centrul de elaborare date" - adaposteste inima sistemului informational al hotelului; aici se elaboreaza permanent statistici si rapoarte, dar si propuneri legate de efectele unor eventuale investitii, a achizitionarii si exploatarii unui utilaj, sau a utilizarii rationale a personalului unui anumit sector.

Centralizarea datelor si transmiterea informatiilor necesare gestionarii si controlului, permit elaborarea politicilor de dezvoltare si modernizare.

Bibliografie:

1. Ghid de practica economica, Editura Universitara , Bucuresti 2008 , Prof. Univ. Dr. Nicolae Neacsu, Viorica Ionascu, Manuela Popescu

2. Economia comertului intern si international, Editura Pro Universitaria, Bucuresti 2008, Baltaretu A.

3 Managementul firmei de comert si turism, Editura Universitara , Bucuresti 2001, Caprapescu G.

4. Managementul strategic al firmei de comert si turism , Editura Roseti, Bucuresti 2005, Caprapescu G.

5. Economia serviciilor vionascu,, Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2007 , Viorica Ionascu , Pavel C.

6. Economia si gestiunea intreprinderii, Editura Pro Universitaria, 2008, Manuela Popescu

7. SITE www.hotelsircolentina.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sservicii turistice oferite de hotel Sir Colentina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
6 539 cuvinte
Nr caractere:
40 757 caractere
Marime:
496.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, hotel, servicii
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!