Raport de practică - Travis Tourism

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Motivatii, explicatii 3
Sinteza raportului 5
Capitolul I
1.1Sector de activitate 7
1.2Istoric : infiintare, evolutie, privatizare, etc 8
1.3Obiectul de activitae- din statut 9
1.4Sediul, filiale, puncte de lucru 15
1.5Analiza evolutiei principalilor indictori : cifra de afaceri, venituri, cheltuieli, profit, numar personal, active - necorporale, corporale - pe categorii 16
Capitolul II
2.1. Managementul organizatiei 19
2.2. Personalul organizatiei 22
2.3. Piata organizatiei 37
2.4. Oferta organizatiei 38
2.5. Consumatori si clienti 47
2.6. Dimensiunile si structura pietei 50 2.7. Dinamica pietei 51 2.8. Concurenta 52 Capitolul III
3.1. Raportul de stagiu. 53 Bibliografie. 57

Extras din proiect:

Agentia unde am sustinut stagiul de practica se numeste TRAVIS TOURISM din Iasi care face parte din societatea S.C.NORD-TOUR S.RL. Ea are sediul in Iasi, Str. Stefan cel Mare, Nr 1, parter, sediul social aflandu-se pe Bd. Independentei 27, Bl. C1-5, Sc. C2, Ap. 8.

Firma si-a inceput activitatea in anul 2002 fiind afiliata la A.N.A.T. (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) iar din 2003 este acreditata I.A.T.A (International Air Transport Association).

Motivul pentru care am ales sa-mi desfasor stagiul in cadrul acestei agentii este dorinta de acumula un minim de experinta in turism, de a ma familiariza cu mediul de afaceri si in acelasi timp de a ma incadra intr-un colectiv din organizatie. Stagiul de practica a fost pentru mine o experienta placuta, la aceasta impresie contribuind amabilitatea si buna colaborare a angajatilor cat si a managerului. Consider ca este foarte important ca intr-un colectiv de munca sa existe o buna intelegere, o buna colaborare, comunicare, amabilitate, respect si nu in ultimul rand competenta pentru ca o afacere sa se mentina pe linia succesului. Experienta acumulata in acest timp sunt convinsa ca imi va fi folositoare pe viitor.Stagiul de practica s-a desfasurat in perioada 8-27 iunie 2009, timp in care am urmarit activitatea personalului si participand alaturi de acestia la activitattile firmei, m-am familiarizat cu mediul de afaceri si m-am integrat foarte bine in echipa Travis Tourism.

De-alungul stagiului pot sa zic ca nu am intilnit nici o problema si nici nu am sesizat nici la angajatii firmei asta de nota ca agentia este una serioasa, competenta, avand grija ca nici un client sa plece nemutumit, ba mai mult le ofera cele mai bune servicii si oferte sfatuindu-i ce este mai avantajos si oferindu-le informatii si explicatii suplimentare.

Insa, datorita faptului ca turismul reprezinta un barometru al nivelului de trai, in ultimii ani firmele de turism romanesti s-au confruntat cu foarte multe situatii dificile (inflatie si scaderea puterii de cumparare a populatiei, criza economica, fluctuatii ale cursului valutar, instabilitatea situatiei politice, "migrari ale angajatilor"). Echipa manageriala, a incercat si in mare parte a si reusit sa contracareze efectele negative ale economiei romanesti astfel incat firma sa nu fie foarte afectata din punct de vedere financiar, iar calitatea serviciilor sa nu aiba de suferit.

In stabilirea preturilor produselor si asigurarea unui raport calitate/pret atractiv firma a dat dovada de o flexibilitate ridicata, avand capacitatea de a reactiona la schimbarile mediului (strategia firmei este creativa). Managerii au elaborat pe baza unor studii de piata o serie de planuri de afaceri si de marketing privind crearea unor produse turistice proprii si modalitati de patrundere pe anumite piete turistice care au fost prezentate spre a fi duse la indeplinire tuturor angajatilor.

Sinteza raportului

Prin corectitudine, competenta, amabilitate si spirit de echipa, agentia Travis Tourism poate fi considerata una din cele mai bune agentii din Iasi, aceasta demonstrand-o numarul ridicat de clienti cu care firma colaboreaza, veniturile acesteia si nu in ultimul rand imaginea pe care o afiseaza datorita atmosferei placute din cadrul agentiei.

Travis Tourism are sediul in Iasi pe strada Stefan cel Mare nr. 1 si in Suceava pe strada C.A.Rosetti nr 3, acestea facand parte din societatea 'S.C Nord-Tour S.R.L.' Societatea a fost infiintata in anul 2002, reusind de-alungul anilor sa ajunga in topul celor mai bune agentii de turism din Iasi. Forma juridica a societatii comerciale Nord-Tour este: societate comerciala cu raspundere limitata, ce are ca domeniu de activitate: vinderea pachetelor de servicii propii si a celor contractate cu alte agentii de turism licentiate, rezervarea bilete de avion, asigurare medicala turistilor si activitati de turism ca si touroperator.

Agentia comercializeaza pachete de servicii turistice variate:

- VACANTE atat in Romania cat si in strainatate

- REZERVARI HOTELIERE in tara si in strainatate

- BILETE AVION

Bibliografie:

http://www.travis.ro/

Documentatie proprie in cadrul agentiei TRAVIS TOURIM

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de practica - Travis Tourism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
57 pagini
Imagini extrase:
57 imagini
Nr cuvinte:
12 654 cuvinte
Nr caractere:
74 366 caractere
Marime:
427.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
firma, servicii, turism, calitate, clienti
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Turism
Sus!