Promovarea stațiunii Băile Herculane

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Rezumat introductiv/motivatie
Cap 1. Descrierea destinatiei
1.1. Prezentare generala
1.2. Motivatii/factori care influenteaza si determina alegerea respectivei destinatii
Cap 2. Descrierea pietei
2.1. Identificarea pietei (tipuri de piata, starea cererii, mediu, concurenta, SWOT, dimensiunile pietei, piata tinta)
2.2. Caracterizare (profil & comportament consumatori)
2.3. Segmentare (criterii, modalitati)
Cap 3. Produsul turistic
3.1. Prestatari individuali/organizatori de voiaje/destinatia turistica
3.2. Mediul de marketing
Cap 4. Promovarea
4.1. Reclama/ marketing direct
4.2. Promovarea vanzarilor
4.3. Relatiile publice
Cap 5. Pretul
5.1. Factorii care influenteaza pretul
5.2. Strategia de pret
5.3. Nivelul pretului
Bibliografie

Extras din proiect:

Baile Herculane (in germana Herkulesbad, in maghiara Herkulesfurdo) este un oras in judetul Caras-Severin, Banat, Romania. Are o populatie de 6.051 locuitori.

Situata pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera rutiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti - DN 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti - Timisoara - Moravita, statiunea este accesibila si pe calea fluviala a Dunarii, fie dinspre est: Sulina - Galati - Drobeta Turnu-Severin - Orsova, fie dinspre vest: Viena - Budapesta - Belgrad - Orsova. Aeroporturile cele mai apropiate se afla la Caransebes si Timisoara (aeroport international).

Statiune balneoclimaterica de interes general, permanenta, situata la distanta de 19 km de orasul Orsova. Altitudine 150-160 m. Statiune milenara mentionata sub denumirea ,,Ad aquas Herculi sacras ad Median".

Istorie

Originea Bailor Herculane se intinde pe o durata de aproape doua milenii.

Romanii au construit aici, la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, bai, monumente si statui, inchinate zeilor Hercules, Aesculap si Hygieia. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 d.Hr., fapt consemnat intr-o tabula votiva din bai: ,,Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea in calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, intorcandu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostinta". In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, in cadrul Imperiului austriac. Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, a cailor de acces, granicierii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, intre care: imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Carolina, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta. In 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind ,,cea mai frumoasa statiune de pe continent", iar imparateasa Elisabeta - pasionata, indragita, distincta si armonioasa Sissi - scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare. In statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.

Existenta neintrerupta de doua milenii a statiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un inalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare si divertisment, restaurante, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie in plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile Herculane.

1.2. Motivatii/factori care influenteaza si determina alegerea respectivei destinatii

De ce BAILE HERCULANE?

Statiunea Baile Herculane este cea mai veche statiune balneoclimaterica, dar dupa parerea noastra si cea mai frumoasa.

Se spune despre Romania ca este o tara cu un foarte mare potential turistic, insa neexploatat suficient. Indiferent unde ai merge, te poti plange de orice altceva dar niciodata de frumusetile natural si monumentele pe care si strainii au ajuns sa le aprecieze.

Motivele pentru care am ales Baile Herculane au fost atractiile turistice ale acestei zone, serviciile de cazare si alimentatie, distractia etc.

Daca doresti sa combini baile de soare cu muntele si cu puterea tamaduitoare a apei, te invitam la Baile Herculane.

Bibliografie:

- www.stefturism.ro

- www.baileherculane.ro

- www.wikipedia.ro

- www.herculane.ro

- Anastasiei B., ,,Marketing turistic" - suport de curs

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Promovarea statiunii Baile Herculane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
5 541 cuvinte
Nr caractere:
30 069 caractere
Marime:
46.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, dezvoltare, promovare
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Raluca Chiosa
Sus!