Promovarea - dezvoltarea turismului viticol în zona de deal a Comunei Lechința

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.Asezare Podgoria Lechinta este situata in regiunea deluroasa a Somesului Mare si Muresului din nord-estul Podisului Transilvaniei. Ea se dispune de o parte si de alta a paralelei de 47 latitudine nordica, intre 46?40' (Hodosa) si 47?14' (Dumitra), avand altitudini variabile pana la 600 m. Podgoria inglobeaza orasele Bistrita, Beclean si Reghin si este localizata in judetele Bistrita Nasaud si Mures. Ea are ca si centru polarizator comuna Lechinta. Este situata mai la nord de podgoriile Tarnave si Aiud si detine un climat care este mai umed decat in orice alta podgorie transilvananeana.Comuna Lechinta este situata in partea de nord - est a Romaniei intre 470 37' si 470 48' latitudine nordica si 230 27' si 250 36' longitudine estica, facand parte din regiunea de dezvoltare nord-vest, ea fiind incadrata de judetele Maramures in nord, Suceava in est, Mures in sud si Cluj in vest. Pana la reimpartirea administrativ teritoriala din anul 1968, comuna Lechinta cuprindea satele Lechinta si Vermes. Satele Ghirales, Saniacob si Tigau, la care se adauga, in acea vreme, satul Sirioara, erau sate apartinatoare comunei Ghirales. Bungard si Sangeorzu Nou erau sate incluse comunei Sangeorzu Nou. Aceste comune faceau parte din raionul Bistrita, incluzandu-se regiunii Cluj. Fata de caile de comunicatie are o pozitie favorabila, teritoriul comunei fiind strabatut de la nord la sud de calea ferata cu ecartament normal Bistrita - Ludus, iar cele doua drumuri judetene asfaltate ( Beclean - Lechinta si Bistrita - Lechinta - Budesti ) asigura legatura cu D.N. 17 ( Dej - Vatra Dornei ) si D.N. 15 ( Bistrita - Tirgu Mures ). Lechinta e legata si de municipiul Tirgu Mures printr-o cale ferata cu ecartament ingust.

Campia Transilvaniei se caracterizeaza prin prezenta unor unitati deluroase mai inalte situate pe dreapta Somesului Mic si pe stanga Somesului Mare, dar si pe stanga vailor Dipsa, Sieu, in timp ce sectorul median sudic al unitatii corespunde unui spatiu mai coborat, cu altitudini de 400-450 m, dar si cu suprafete destul de intinse ce coboara sub 400

3

m, situate de-a lungul vailor ce patrund adanc in campie.

Campia Somesana cuprinde trei sectoare de unitati deluroase : dealurile Cojocna-Sic, dealurile Ungurasului si dealurile Lechintei, iar partea mai coborata e incadrata in asa-numita ,,Campie a Fizesului".

2. Arealul delimitat pentru vinificatie

Conditionarea si imbutelierea vinurilor cu denumirea de origine controlata Lechinta cuprinde urmatoarele localitati (fara cele din judetul Mures) situate in judetul Bistrita-Nasaud:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Promovarea - Dezvoltarea Turismului Viticol in Zona de Deal a Comunei Lechinta.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 655 cuvinte
Nr caractere:
13 801 caractere
Marime:
876.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
conditionarea, vinuri
Predat:
Facultatea de Geografie , Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
Materie:
Turism
Sus!