Proiect de Reamenajare Turistică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Oras asezat pe drumul mare de comert cu Polonia, cu Rusia si cu tarile germane, era firesc ca intre zidurile Iasului sa poposeasca - alaturi de negustori, carausi, emisari de la curtile straine, misionari si multi aventurieri - si trupe care aduceau menajerii, circuri, panorame si spectacole de teatru. La sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea erau tot mai numerosi feciorii de boieri ce mergeau sa invete in Franta, Germania sau Italia. Acolo faceau cunostinta cu teatrul cult aflat la mare cinste.

Alaturi de studiul muzicii si artelor plastice, intr-un climat cultural puternic influentat de spiritual European, studiul Teatrului s-a dezvoltat de-a lungul timpului la Iasi ca o imperioasa nevoie de afirmare a unui domeniu de creatie cu mare impact social, intr-o zona a tarii implicate profund in procesul de modernizare.

Gandindu-ne la trecut, avem in memorie primul spectacol in limba romana (1816) care a fiintat prin contributia lui Gh. Asachi si a familiilor Ghica si Sturza. Piesa s-a intitulat "Mirtil si Hloe" si a fost prelucrata dupa Gessner si Florian. Dupa primul spectacol in limba romana dat de Gheorghe Asachi in casele boierului Ghica, spectacolele trupelor straine (italiene, franceze, rusesti) se dadeau in sali special amenajate. Prima dintre acestea a fost cea amenajata in casele din aceasta zona ale boierului Lascarachi Asachi, zis "Talpan", in 1812 de catre italianul Gaetano Magi.

Ne gandim, de asemenea, la mari nume ca Mihail Kogalniceanu, Vasile Alecsandri si multi altii care au urmat, nume legate

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de Reamenajare Turistica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 390 cuvinte
Nr caractere:
7 063 caractere
Marime:
8.70MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, obiective
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Turism
Profesorului:
Borza Mioara
Sus!