Proiect de Practică

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1. Prezentarea firmei de turism
Capitolul 2. Modelul de organizare si conducere a firmelor de turism
Capitolul 3. Descrierea principalelor operatiuni tehnice si a circuitului documentelor din interiorul firmelor de turism
Capitolul 4. Descrierea principalelor strategii de comercializare a produselor turistice si a modalitatilor de promovare
Capitolul 5. Operatiunile si instrumentele de plata utilizate de firma turistica

Extras din proiect:

La momentul in care a trebuit sa aleg organizatia la care trebuia sa imi incep stagiul de practica am avut de ales intre entitatiile ce desfasoara diverse tipuri de activitati: comert, activitati de turism sau prestari servicii.

In ciuda faptului ca nu am avut pana acum tangente prea mari cu organizatiile ce desfasoara activitati turistice, am vrut sa descopar, prin intermediul acestui stagiu acel mare necunoscut care il reprezinta pentru mine activitatea unei agentii de turism.

De ce am ales agentia FANTASY TRAVEL si nu o alta societate de acelasi tip? Deoarece am avut ocazia sa cunosc personalul din firma odata cu studiul de marketing pe care l-am realizat impreuna cu cateva colege in semestrul al doilea al acestui an universitar. Atunci am fost placut impresionata de seriozitatea si profesionalismul cu care s-au ocupat impreuna cu noi de realizarea acelui studiu.

Ulterior acelasi personal, desi era in numar mic si in decursul uneia dintre cele mai aglomerate perioade ale anului din punctul de vedere al cererii de piata, a dat dovada de multa amabilitate, rabdare si disponibilitate de a ma ajuta cu informatii si lamuriri in a-mi concepe proiectul de practica.

CAPITOLUL 1.

PREZENTAREA FIRMEI DE TURISM

Agentia de turism reprezinta o societate comerciala cu rol de intermediar intre agentia economica, prestatorii directi de servicii turistice si turisti. Activitatea sa consta in organizarea, oferirea si comercializarea unor pachete de servicii sau componente ale acestora.

Dupa modul de realizare si comercializare a produselor turistice agentia de turism se imparte in doua categorii: agentie de turism tour-operatoare si agentie de turism detailista.

Agentia de turism tour-operatoare are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari, pe cand agentia de turism detailista vinde sau ofera spre vanzare in contul unei agentii de turism tour-operatoare, pachetele de servicii sau componente ale acestora.

In Romania, conform ordonantei nr. 107/1999, in scopul protectiei turistilor, oferirea, comercializarea, vanzarea serviciilor si a pachetelor de servicii turistice precum si crearea de produse turistice pot fi realizate numai de catre agentii economici din turism autorizati de Ministerul Turismului, posesori de licente de turism sau de certificat de clasificare, dupa caz.

Persoanele fizice ce asigura conducerea operativa a unei agentii de turism trebuie sa detina brevet de turism.

Agentia de turism FANTASY TRAVEL, avand licenta de turism A 3895 / 2006, face parte din categoria agentiilor de turism tour-operatoare indeplinind conditiile materiale si profesionale necesare desfasurarii activitatilor turistice specifice agentiilor de acest tip.

In industria turistica, tour-operatorii pot fi considerati dupa unii specialisti drept angrosisti. Spre deosebire de agentiile de voiaj, tour-operatorii sunt intreprinderi de mari dimensiuni, puternic concentrate pe plan national si international. Tour-operatorii se diferentiaza

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de Practica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 536 cuvinte
Nr caractere:
24 413 caractere
Marime:
71.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, activitati
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!