Program de valorificare a potențialului turistic al județului Constanța

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1 - Localizarea si caracterizarea Judetului Constanta 3
Capitolul 2 - Prezentarea potentialului turistic al Judetului Constanta 6
Capitolul 3 - Analiza bazei tehnico - materiale si a ofertei de servicii din Judetul Constanta 11
Capitolul 4 - Analiza circulatiei turistice din Judetul Constanta 21
Capitolul 5 - Propuneri de valorificare a potentialului turistic al Judetului Constanta 30
Bibliografie 35
Anexa 1 36
Anexa 2 38

Extras din proiect:

Capitolul 1

Localizarea si caracterizarea Judetului Constanta

1.1 Scurt istoric al judetului

Judetul Constanta are o veche traditie istorica ale carei inceputuri de locuire umana se manifesta odata cu procesul de antropogeneza (epoca paleolitica).

Epoca bronzului si a fierului releva inflorirea civilizatiei tracice si mai apoi geto-dacice, care reprezinta populatia de baza a Dobrogei si a Judetului Constanta pentru o perioada lunga de timp. Incepand cu sec.VII i.e.n. pe tarmul vestic al Marii Negre se instaleaza primele colonii grecesti: Histria, Tomis si Calatis, aflate toate pe teritoriul Judetului Constanta-civilizatia greaca, intrand intr-un dialog continuu si fructuos, cu populatia autohtona a geto-dacilor.

La sfarsitul sec. I i.e.n. Dobrogea si Judetul Constanta au trecut sub stapanirea Imperiului roman-civilizatie care a durat 630 de ani. Influenta Romei si mai apoi a celei romano-bizantina facandu-se simtita din plin si contribuind esential la formarea poporului roman si limbii romane.

Perioada medievala se manifesta prin evolutia civilizatiei romanesti integrata initial Tarii Romanesti pana la sfarsitul domniei lui Mircea cel Batran, dupa care Dobrogea si Judetul Constanta, timp de 400 de ani a fost sub administratie otomana. Numeroase monumente de arhitectura, releva si aceasta amprenta specifica epocii medievale.

In urma razboiului de indepedenta din 1877, Dobrogea revine la patria mama-statul national roman -iar prin tratatul de la Berlin (1878) se consacra cucerirea independentei de stat a Romaniei.

Fara indoiala ca istoria Judetului Constanta este indisolubil legata de cea a orasului TOMIS-CONSTANTA .

1.2 Asezare geografica

Judetul Constanta este situat in extremitatea SE a Romaniei. La Nord este despartit de Judetul Tulcea printr-o linie conventionala, ce serpuieste intre Dunarea si Marea Neagra strabatand Podisul Casimcea si Complexul lagunar Razim (lacurile Zmeica si Sinoe).

La Sud este marginit de frontiera de stat romano-bulgara ce traverseaza Podisul Dobrogei de Sud intre Ostrov (la vest) si Vama Veche (la est).

La Vest - fluviul Dunarea desparte Judetul Constanta de Judetele Calarasi, Ialomita si Braila, curgand de-a lungul malului inalt al Dobrogei.

La Est - intre Gura Portita si localitatea Vama Veche, podisul dobrogean, este scaldat de apele Marii Negre. De la linia tarmului spre larg, 12 mile marine (echivalent cu 22 km), se intinde zona apelor teritoriale romanesti stabilite conform conventiilor internationale.

Cu cei 7071,29 kilometri patrati, Judetul Constanta detine 2,97% din suprafata Romaniei si se afla pe locul 8, dupa suprafata si pe locul 5, dupa populatie intre judetele tarii. Din punct de vedere teritorial-administrativ este impartita in 3 municipii, 9 orase, 57 comune.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Program de Valorificare a Potentialului Turistic al Judetului Constanta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
11 873 cuvinte
Nr caractere:
64 728 caractere
Marime:
638.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
program, turism
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor , Universitatea Transilvania din Brasov
Materie:
Turism
Sus!