Prezentarea hotelului Sport

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Judetul Galati este situat in partea central-estica a tarii noastre, desfasurandu-se intre 45 ? 25' si 46 ? 10' latitudine nordica, intre 27 ? 20' si 28 ? 10' longitudine estica. Ca pozitie geografica, judetul Galati se inscrie in aria judetelor pericarpatice-dunarene, fiind situat in partea cea mai sudica a Moldovei, la confluenta a trei mari ape curgatoare: Dunare, Siret si Prut, in sectorul fluvio-maritim al tarii. In partea de nord se margineste cu judetul Vaslui, la est Prutul formeaza granita naturala cu Republica Moldova, spre sud Dunarea stabileste limita cu judetul Tulcea, la sud-vest, pe linia Siretului, are ca vecin judetul Braila, iar la vest si nord-vest, in mare parte pe cursul ace?luiasi rau, se invecineaza cu judetul Vrancea. In aceste limite geografice judetul Galati ocupa 4466,32 km, adica 1,9 la suta din suprafata Romaniei.

Judetul Galati are o clima blanda si este bogat in resurse naturale. Dovezi ale existentei sale de-a lungul timpului stau descoperirile arheologice care dateaza din paleolitic. Situat de-a lungul drumurilor comerciale europene, asezarea Mila 80 de pe Dunare, este multimilenara. Fortificatiile geto-dacice de la varsarea Siretului in Dunare, au fost transformate intr-un castrum militar si asezare civila. A fost nodul care a transmis civilizatia romana in Moldova si in tarile din nordul Marii Negre. Timp de secole, zona a fost traversata de drumurile comerciale romane si grecesti. Consolidarea autoritatii statale in Moldova in secolul al XV-lea, a transformat Galatiul intr-un oras-port, centru important economic si comercial - singurul port liber al Romaniei timp de multe secole.

Obiective turistice ale orasului Galati

Teatrul Dramatic Fani Tardini infiintat acum peste 45 de ani are un repertoriu cu profil dramatic, cu ateliere de productie proprii, sala de 300 de locuri si scena de tip italian. Este singura institutie de teatru profesionist de orientare dramatica din judetul Galati.

Teatrul Gulliver: Este o institutie de culturala care activeaza din finantarea statului roman infiintata la 1 octombrie 1952.De atunci au fost prezentate peste 200 de piese de teatru din literatura romana si universala pentru copii.

Palatul Administrativ: Construit in perioada 1904-1905 si inaugurat la 27aprilie 1906 Palatul Administrativ este o cladire impunatoare realizata dupa planurile arhitectului Ion Mincu, fondatorul scolii romanesti de arhitectura. Pe fatada principala se afla doua statui din marmura alba reprezentand " Industria" si "Agricultura" ale sculptorului Frederick Stork. Dedesubt se pot vedea doua steme de bronz ale judetului. Pe frontispiciul cladirii se afla un imens ceas care indica ora exacta prin cateva acorduri ale celebrului" Valurile Dunarii'compozitia lui Iosif Ivanovici. Cladirea reprezinta in prezent sediul Prefecturii judetului Galati.

Biserica fortificata Precista: Este cea mai veche constructie din Galati sfintita ca lacas de cult in timpul domniei lui Vasile Lupu si inchinata Manastirii Vatoped de pe Muntele Athos.Architectura este de specific romanesc, cu turn-clopotnita cu 2 metereze si usa de acces spre balcon precum si podul intarit cu 28 de metereze. Biserica Precista a fost incendiata in 1711 de catre turci, distrusa in razboaiele ruso-turco-austriece din 1735-1739 si 1769-1774.A fost refacuta si restaurata in 1829 si 1859.

Dupa lucrarile de restaurare dintre 1953-1957 biserica a fost transformata in muzeu. Restaurata in faza finala inte 1991-1994 biserica "Precista" a fost redata cultului ortodox.

Casa Memoriala Alexandru Ioan Cuza: A fost construita pe structura fostei case a parcalabului de Galati de catre Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Romaniei intre 1859-1866 si cuprinde o expozitie permanenta dedicata domnitorului.

Parcul Mihai Eminescu: Amenajat in 1869, parcul mai pastreaza cativa arbori contemporani cu marele poet care a poposit aici in ultima parte a vietii sale. Statuia lui Mihai Eminescu este cea care domina parcul si constituie alaturi de lacul artificial principalul punct de atractie.

I.Obiectul proiectului

Hotel Sport este clasat in categoria de hotel de doua stele, situat pe strada Al.I.Cuza nr76 si are sediul pe srada Brailei nr 16 tel:0236412340 ,fax 0236412340 este inregistrat in Registrul Comertului cu nr J/13/1215/1990 avand certificat de functionare cu nr 126245812.

Fiind un hotel de categorie modesta si cu o capacitate relativ redusa ,el poate fi structurat pe servicii care cuprind diferite compartimente.

In conformitate cu statutul aprobat, obiectul de activitate al societatii este:

~ prestari servicii turistice catre sportivi ,cetateni romani si straini;

~ prestatii hoteliere;

~ alimentatie;

Hotelul este dotat cu 48 de camere duble dotate cu televizor frigider si mini-bar.

Directia Sportiva detine in proprietate o suprafata de teren de 2500 mp si ofera diferite prestatii incepand de la alimentatie,telecomunicatii si spalatorie-calcatorie.

Ponderea serviciilor prestate in cifra de afaceri este urmatoarea:

- activitatea de baza (cazare, inchiriere spatii locuit) 50%

- alimentatie (restaurant, cofetarie, room-service) 50%

Serviciile oferite de Hotel Sport vizeaza atat piata interna, cat si cea externa. In anul 2005 piata externa a ocupat un segment de 10%din serviciile oferite de societate, ponderea acestor incasari fiind de 30%din total.

Hotelul Sport indeplineste urmatoarele functii:

- functia de odihna si igiena : functia propriu-zisa de cazare are menirea sa ofere un adapost temporar turistilor, acest obiectiv principal al industriei hoteliere constituind ratiunea pentru care a fost creata aceasta structura de primire;

- functia de alimentatie : dupa nevoia de odihna (somn) si igiena urmeaza nevoia de alimentatie. Aceasta este o consecinta a senzatiei de foame, o nevoie fiziologica. Apetitul exprima atractia specifica spre hrana necesara organismului uman si se manifesta ca un impuls spre actiune in vederea restabilirii echilibrului de saturatie. Omul sanatos trebuie sa manance cel putin de trei ori pe zi, ceea ce justifica importanta functiei de alimentatie din Hotelul Sport si, in consecinta, proliferarea in cadrul acestuia unor unitati specifice de alimentatie (restaurant, sala de mic-dejun, bar de zi, cofetarie);

- functia de comunicare : in orice unitate de cazare comunicarile se desfasoara

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea hotelului Sport.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 908 cuvinte
Nr caractere:
16 556 caractere
Marime:
27.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
hotel, prezentare, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!