Planul de Afaceri în Turism

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Rolul si importanta planului de afaceri: concept, definitii, tipologii, elemente componente, necesitate si destinatie..............................

2. Intocmirea unui plan de afaceri: etape, versiuni de prezentare, structuri;

3. Sinteza unui plan de afaceri;

4. Cuprinsul unui plan de afaceri

5. Evaluarea unui plan de afaceri

Extras din proiect:

Un plan de afaceri poate fi descris ca si un document care sintetizeaza continutul si caracteristicile unui proiect de afaceri. Planul de afaceri poate fi utilizat atat pentru a descrie un proiect care implica constituirea unei noi intreprinderi/ afaceri, cat si pentru a descrie proiecte de diversificare in cadrul intreprinderilor deja existente. In alte cazuri, acest instrument poate fi utilizat pentru a descrie activitatea si perspectivele de dezvoltare ale afaceri initiata deja.

1. Rolul si importanta planului de afaceri

In cadrul noii economii, intreprinderile trebuie sa devina tot mai competitive si mai performante. In prezent, in dezvoltarea agentilor economici accentul cade pe inovare si competitivitate. De asemenea, noua economie genereaza noi modele de organizare si de activitate economica. Aceasta este o economie bazata pe cunostinte si idei, o economie in care oamenii lucreaza mai mult cu creierul lor in locul masinilor, in care tehnologia comunicatiilor creeaza o competitie globala, in care schimbarea rapida reprezinta o constanta, in care inovatia este mai importanta decit productia de masa, in care investitorul cumpara noi concepte sau noi mijloace de a le crea decat noi masini. Prosperitatea firmelor in noua economie decurge din inovatie si nu din optimizare.

Noua economie este denumita si economia informationala sau a informatiei datorita rolului acestui factor de productie in crearea bogatiei; factor de productie mult mai important decat resursele materiale sau de capital.

In acest context, firmele incearca sa-si asigure un anumit avantaj competitiv, oferind pietei produse, servicii, idei, solutii pentru rezolvarea problemelor cu care aceasta se confrunta, dar in concordanta cu nevoile noii societati care se dezvolta.

1.1. Conceptul de plan de afaceri

Se afirma ideea potrivit careia o intrepridnere poate functiona doar daca are un sistem de conducere care sa defineasca orientarile, directiile in care se inscriu activitatile firmei, in cadrul relatiilor ce se stabilesc intre misiunea intreprinderii si nevoile societatii, manifestate prin cerintele pietei. Valorificarea experientei intreprinderii, precum si a realizarilor din trecut in vederea proiectarii viitorului prin cele mai bune si viabile metode de estimare si previziune se realizeaza prin intermediul planului de afaceri. Acesta face cunoscute resursele existente si perspectivele de dezvoltare ale unei societati si cere, in acest fel, sprijinul si cooperarea unor potentiali sustinatori: antreprenori, creditori si investitori. De aceea, cel mai cunoscut mod de a utiliza un plan de afaceri este cel de creditare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de Afaceri in Turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
7 140 cuvinte
Nr caractere:
40 416 caractere
Marime:
34.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
plan de afaceri, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!