Piața imobiliară în zonă dristor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Localizare

Cartierul Dristor este situat in estul Capitalei, in sectorul 3. In vecinatate se afla cartierele Dudesti, Vitan, Vacaresti si Titan. Cartierul Dristor este marginit de Piata Ramnicu Sarat, Soseaua Mihai Bravu si strada Baba Novac.

Istoric

Istoria cartierului Dristor este strans legata de istoria imigrantilor bulgari care au venit aici in secolul XIX, mai exact in anul 1813. Este vorba despre o mana de catolici bulgari care, din cauza razboaielor ruso-turce si a persecutiilor, au venit in Valahia, unde in acea perioada, viata era mai usoara. In acea perioada, actualul cartier Dristor purta numele de Mosia Dudestilor, dar, o data cu venirea bulgarilor, a luat fiinta satul Cioplea. Pe atunci, strada Dristorului se numea Gura Lupului, iar mai tarziu, in perioada interbelica, prin cartierul Dristor trecea un drum care ducea in orasul bulgaresc cu acelasi nume.

Unul dintre putinele locuri din cartier care aminteste de istoria acestuia este Biserica Romano-Catolica Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, de pe bulevardul Ramnicu Sarat, cunoscuta si ca Biserica Cioplea.

Dupa al doilea razboi mondial, strada Dristorului se intindea pana la Bobocica si nu era nici urma de blocuri. Doar case, locuite de bulgari si romani, deopotriva.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Imobiliara in Zona Dristor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
775 cuvinte
Nr caractere:
4 458 caractere
Marime:
14.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
imobiliara, zona
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!