Patrimoniul Material și Immterial al Cehiei

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Lista monumentelor UNESCO:

Incepand cu anul 1992, mai multe obiective din Republica Ceha au fost inscrise pe lista monumentelor ce fac parte din mostenirea culturala universala UNESCO. In general, acestea au fost alese fie pentru centrul istoric al orasului (Praga, Cesky Krumlov, Telc), fie pentru biserici de exceptie (Zdar nad Sazavou, Kutna Hora), sau pentru anumite monumente de seama (stalpul ciumei din Olomouc, gradinile frantuzesti din Kromeriz, etc.). La ora actuala, aceste obiective sunt in numar de 10. Informatii mai amanuntite despre cateva dintre aceste monumente puteti gasi in engleza, la adresa:

De asemenea, va prezentam mai jos fiecare din aceste monumente, pe care specialistii lumii le considera o adevarata comoara universala, de care trebuie sa ne bucuram cu totii.

CESKY KRUMLOV UNESCO

Descriere generala:

Krumlov este situat pe cursul superior al Vltavei, in sudul Boemiei. Prima marturie despre oras dateaza din anul 1253. Orasul este dominat de silueta castelului, al doilea ca marime dupa Hradul praghez. In castel poate fi vizitata o galerie de tablouri celebre.

Orasul a cunoscut o deosebita inflorire in perioada dinastiei Rozmberk (1306-1602), care l-a transformat in capitala statului. In acea perioada, Cesky Krumlov se afla la rascrucea drumurilor ce legau Boemia de Austria, Bavaria si nordul Italiei. Din Italia provine influenta renascentista, care a imbogatit aspectul orasului gotic si al castelului. Spre sfarsitul sec. XVII zestrea culturala a orasului a fost sporita de catre familia Eggenberg, care a dispus construirea unui teatru baroc. Mai tarziu, orasul a apartinut familiei Schwarzenberg, perioada in care s-a dezvoltat stilul baroc. Dar Cesky Krumlov inseamna mult mai mult decat un complex exceptional de trei sute de cladiri istorice, orasul prezentandu-se oaspetilor drept un centru cultural, turistic cu Festivalul international de muzica, Festivalul de muzica renascentista si productiile teatrale prezentate in gradina castelului. Un alt eveniment de seama il constituie festivalul "Trandafirul cu cinci petale" (conform blazonului familiei Rozmberk), ce are loc la mijlocul verii si care reinvie atmosfera secolelor trecute.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Patrimoniul Material si Immterial al Cehiei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 479 cuvinte
Nr caractere:
17 754 caractere
Marime:
22.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
patrimoniu, cehia
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!