Parcul de agrement și divertisment al muntelui Baisorii

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. CONCEPEREA PROIECTULUI 15
1.1 Titlul:
1.2 Localizarea
1.3 Suma solicitata de la finantator:
1.4 Rezumat (maxim 1/2 pagina)
1.5 Justificarea proiectului (maxim 3 pagini)
1.6 Obiective si jaloane (maxim 1 pagina)
II PLANIFICAREA PROIECTULUI
2.1 Descrierea detaliata a activitatilor (maxim 9 pagini)
2.2 Echipa de implementare (maxim 2 pagini)
2.3 Durata si planul Proiectului
2.4. Bugetul Proiectului
2.5 Indicatori de urmarire si evaluare (maxim 3 pagini)
2.6 Managementul riscurilor (maxim 1 pagina)
2.7 Matricea cadru logic
2.8 Efecte multiplicatoare sau asigurarea continuitatii proiectului (maxim 2 pagini)

Extras din proiect:

Alegerea denumirii proiectului a fost o hotarare usoara, luata in cadrul grupului, deoarece intregul proiect a fost structurat in jurul ideii de dezvoltare a turismului rural si nu numai in aceasta regiune. Localitatea face parte din lista zonelor din Romania, in care, nu se mai aproba fonduri in vederea construirii de pensiuni din cauza numarului mare al acestora dar se incurajeaza in acest moment dezvoltarea posibilitatilor de agreement si diverstisemnt care lipsesc in anotimpurile calde (momentan statiunea oferind activitati de acest gen doar in sezonul rece).

1.2. Localizare

Statiunea turistica Muntele Baisorii, cunoscuta si sub numele de Complexul Turistic Muntele Baisorii si denumita in mod curent Statiunea Baisoara este una dintre cele mai importante statiuni turistice montane din judetul Cluj si din ansamblul Muntilor Apuseni, prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotarile existente, prin valorile naturale si culturale din imprejurimi. Statiunea actuala s-a dezvoltat in ultimele doua decenii, initial aproape exclusiv pentru sporturi de iarna. Acum este cautata de tot mai multi turisti in orice sezon, la sfarsit de saptamana si in concedii, ca loc de odihna si de recreatie dar si ca punct de plecare in drumetii si de vizitare a diverselor obiective din regiune. Statiunea este pusa sub protectie, dar masurile de asigurare a dezvoltarii durabile inca nu au fost puse in practica decat in foarte mica masura.

Statiunea Baisoara este "inima" turistica a Muntelui Mare, prezentarea ei si a imperjurimilor suprapunandu-se in buna parte celei a masivului Muntele Mare. Baisoara se afla situata in S-V Judetului Cluj, la granita cu judetul Alba, fiind marginita de urmatoarele localitati: la S-E de Iara, la N-E de Ciurila, la N de Savadisla, la N-V de Valea Ierii si la S de Iara si Posaga. Teritoriul comunei se intinde pe o suprafata de 101 kilometrii patrati in depresiunea submontana a cursurilor superioare ale paraurilor Iara si Ierta, pe mai multe terase ce fac trecerea la zona montana a Apusenilor. Baisoara se afla la o distanta de aproximativ 60 km de Cluj-Napoca.

Privelistea este larga, deschisa spre Campia Transilvaniei, Cheile Turzii si spre zari mai departate, in conditii de vizibilitate buna putandu-se admira muntii Maramuresului, Tibles, Rodnei, Calimani si Fagaras iar uneori si Carpatii Padurosi, Gutaiul, Suhardul, Gurghiul, Muntii Harghita, Ciucasul. De pe varfurile din apropierea statiunii se vad pe cer senin si Sureanul, Parangul si Retezatul, iar in conditii exceptionale, chiar Tatra Inalta.

In statiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M in Baisoara si urca 10 km pe valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, apoi inca 8 km pana in statiune. Din statiune mai pleaca trei drumuri nemodernizate: unul coboara in valea Vadului, unul urca pana pe Vf.Muntele Mare (1826, al treilea ca inaltime din Apuseni) si unul coboara in Muntele Baisorii pe paraul Crintului. Afluxul turistic este mare, in special iarna si la sfarsit de saptamana. Accesul obisnuit se face dinspre Cluj-Napoca sau Turda cu automobilul sau cu autobuze pana in satul Muntele Baisorii, apoi pe jos 45' sau cu ocazii. Iarna exista autobuze pana in statiune. Drumetii au la dispozitie itinerarii marcate de acces dinspre Valea Ariesului (Ocolis , Lupsa), dinspre Somesul Rece (doua marcaje din Maguri-Racatau), dinspre Valea Ierii sau Liteni, pe la cabana Muntele Filii si dinspre Cheile Turzii prin Baisoara. In plus, multe alte trasee nemarcate (dinspre Ocolisel, Posaga, Bistra, Blajoaia, Bondureasa etc.).

1.3. Suma solicitata: 100.000 EURO

1.4. Prezentarea succinta a proiectului

In discutiile de pornire ale acestui proiect am descoperit dorinta fiecaruia de a investi in zona din care provine, insa dupa o scurta analiza am descoperit potentialul turistic neexpoatat dar puternic al localitatii Baisoara, hotarandu-ne asfel, fiind impulsionati si de anii petrecuti in acest frumos judet, sa investim in aceasta zona.

Scopul acestui proiect, in viziunea noastra, este de a transforma statiunea Muntele Baisorii intr-o statiune de interes national si international atat prin propriul proiect, cat

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parcul de agrement si divertisment al muntelui Baisorii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
5 688 cuvinte
Nr caractere:
34 388 caractere
Marime:
105.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
parc, munte
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!