Municipul Onești

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Asezarea gegrafica a localitatii
2.Istoricul localitatii
3.Aspecte sociale si economice ale localitatii
4.Populatia
5.Perspective de dezvoltare in contextual integrarii europene

Extras din proiect:

Municipiul Onesti este situat in partea de est a Romaniei, in judetul Bacau, la o distanta de circa 55 km fata de resedinta de judet, municipiul Bacau, si aproximativ 300 km fata de municipiul Bucuresti, capitala tarii.

La poalele Carpatilor Moldovei,in Subcarpatii Moldovei, in bazinul inferior al raului Trotus, se intinde Depresiunea Tazlau - Casin, sau Depresiunea Onestilor. Subcarpatii Moldovei sunt cuprinsi intre Valea Moldovei (in nord), Valea Trotusului (in sud), Carpatii Orientali (in vest) si culoarul Siretului (in est).

Subcarpatii Moldovei formeaza o zona de trecere de la Carpatii Orientali la Podisul Moldovei. Desi unele trasaturi subcarpatice sunt prezente pe o zona foarte ingusta (4 km) si la nord de Valea Moldovei (depresiunile Solca si Cacica), aceasta este inclusa la Podisul Sucevei, Subcarpatii in forma clasica fiind doar la sud de Valea Moldovei.

Subcarpatii Moldovei au un relief relativ mai simplu decat celelalte regiuni subcarpatice.

In partea sudica a Depresiunii Tazlau - Casin, la o altitudine de 200 de metri, la punctul de intretaiere a vailor Casinului, Oituzului si Tazlaului cu Trotusul si la a doua drumuri comerciale Adjud - Ghimes si Bacau - Oituz - Brasov, se afla asezat orasul Onesti. Coordonatele geografice ale municipiului Onesti sunt: 260, 47' longitudine estica si 460, 13' latitudine nordica si are o suprafata totala de 4.367 ha.

Onestiul este o zona relativ deluroasa, cu altitudini cuprinse intre 300 si 600 m.

Altitudinea cea mai coborata, de 180 m, se inregistreaza in partea de sud - est a orasului, pe valea Trotusului, iar cea mai ridicata , in sud-vest, la poalele dealului Perchiu.

Clima din zona este de tip temperat continental, cu diferente mari de temperatura de la iarna la vara, temperaturile extreme fiind iarna - 25C, iar vara 35C.

Raul Trotus are o lungime de 162 km si izvoraste din muntii Ciucului, la cativa kilometri de localitatea Fagetel. Are un debit anual de 28 m3/sec, latimea apei atingand limita maxima de 70 m, iar largimea albiei 350 m. In dreptul municipiului Onesti, primeste pe partea stanga, ca afluent, Tazlaul (85 km), iar in partea dreapta raul Oituz (59,5 km) si raul Casin (45 km).

Onestiul este inconjurat de coline domoale, acoperite de paduri de fag si stejar, din mijlocul carora se ridica singura inaltime mai proeminenta, dealul Perchiului. Si cuprinde importante resurse naturale :

- petrol (din zona Moinesti, Comanesti, Dofteana)

- sare (mina Tg. Ocna)

- lemn (padurile din jurul orasului - 250 ha)

- piatra naturala (de la Slanic Moldova)

La nord-vest se invecineaza cu localitatile Barsanesti (la 12 km de Onesti) si Helegiu (la 14 km), la sud-est cu localitatile Stefan cel Mare (la 10 km) si Caiuti (la 14 km), la nord-est cu Gura Vaii (la 8 km), la vest cu Targu-Trotus (la 8 km), la sud-vest cu localitatile Bogdanesti (la 10 km) si Oituz (la 15 km). Pe o raza de circa 30 km de Onesti, se afla foarte multe puncte turistice. Intre acestea mentionam: valea Casinului, cu punctele Scutaru, Tarcatoarea, Manastirea Casin; valea Oituzului cu punctul Poiana Sarata, apoi Bogdanesti, dealul Magura de langa Targu Ocna; complexul de la Poiana Uzului, statiunea Slanic Moldova si parcul dendrologic de la Dofteana.

Statiunea Slanic Moldova este asezata pe raul Slanic, care isi are obarsia sub muntii Sandru-Nemira, avand o lungime de 28 km si care se varsa la Targu Ocna, in Trotus. Statiunea este situata la o altitudine de 530 m, intre padurile racoroase de fag, mesteacan si molid, de pe inaltimile Pufu, Tabla, Sandru si Dobru. Statiunea

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Municipul Onesti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
6 198 cuvinte
Nr caractere:
37 622 caractere
Marime:
2.31MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
municipiu, onesti, oras
Predat:
Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala , Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
Materie:
Turism
An de studiu:
III
Sus!