Marketing turistic - Delta Dunării

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. Analiza potentialului destinatiei 3
I.1. Descriere generala 3
I.2. Populatia si asezarile omenesti 4
I.3. Cai de acces 5
I.4. Atractii 7
1. Patrimoniu natural 7
2. Patrimoniu cultural istoric 9
3. Activitati recreationale 10
4. Alte atractii 11
I.5. Locuri de pescuit 12
I.6. Servicii comerciale 13
I.7. Analiza pietei 16
Analiza chestionarului 17
Segmentul tinta 19
II. Mixul de marketing al produsului turistic 20
II.1. Produsul 20
II.2. Pretul 23
II.3. Promovarea 24
II.4. Distributia 25

Extras din proiect:

Proiectul de fata reprezinta o incercare de a surprinde cat mai pe larg activitatea turistica din Delta Dunarii. Probabil va intrebati de ce am ales pentru realizarea acestui proiect aceasta regiune, si nu alta destinatie mai cunoscuta sau mai exotica.

Am ales Delta Dunarii datorita faptului ca este un obiectiv turistic foarte important al tarii noastre, un tinut "virgin", prea putin cunoscut, dar care are atat de multe de oferit.

Putini sunt cei care stiu ca prin diversitatea sa biologica Delta Dunarii insumeaza nu mai putin de 32 ecosisteme diferite, 1668 specii de plante ( de la paduri de stejari la nuferi), 3864 specii de fauna salbatica din care 160 pesti ( dintre care cei mai faimosi sunt sturionii, chefalii si scrumbiile) si 325 pasari ( printre cele mai cunoscute fiind vulturul plesuv, pelicanul, lebada cantatoare, cocorul, cormoranul, egreta), delta a fost pe drept cuvant denumita de UNESCO " rezervatia biosferei".

Este un capat de lume original, unic in felul sau : cel mai tanar pamant al Europei, vecinul unora dintre cei mai batrani munti ai planetei ( Macin, masiv hercinic, cca 400 mil. ani), petec de pamant si ape vesnic in lupta, mereu altfel, paienjenis de canale, grinduri, garle, paduri cu aspect tropical, dune fluvio - marine intr-o ampla, permanenta metamorfoza.

I. Analiza potentialului destinatiei

I.1. Descriere generala

Al doilea fluviu al Europei dupa Volga si al 26 -lea din lume cu aprox 2.900 km lungime si peste 800.000 km2, dimensiunea bazinului populat de cca. 80.000 locuitori din 10 tari - aceasta ar fi cartea de vizita a generosului fluviu care isi indeplineste statornic de milenii rolul "drumului mare", cunoscut, apreciat si batut, de la vasele feniciene la motonavele din vremurile noastre.

Denumita Istros de argonauti sau Danubius de romani sau "rege intre fluvii" de catre Napoleon Bonaparte, Dunarea strabate pe teritoriul Romaniei ultimii 1075 km incheindu-si calea prin delta cea mai reprezentativa de pe batranul continent si una dintre cele mai complexe din lume.

"Intrata pe pamanturile tarii noastre ca printr-un monumental arc de triumf, prin defileul Cazanelor, Dunarea o paraseste prin uriasul, somptuosul, mirific evantai al deltei" ( Geo Bogza).

La inceput a fost un golf la Marea Neagra, unde acum 13.000 ani un cordon litoral de aluviuni a inceput sa se formeze pe locul ocupat in zilele noastre de la nord la sud de grindurile : Jibrieni, Letea, Caraorman si Crasnicol. Golful s-a inchis putin cate putin si s-a transformat intr-un liman unde aluviunile aduse de fluviu au constituit delta.

Astazi delta se intinde intre 3 brate de la nord la sud : Chilia, Sulina, Sf. Gheorghe.Bratul Chilia este primul care se desprinde de fluviu la 11 km in amonte de Tulcea . Este cel mai tanar, cel mai lung brat ( 120 km) si cel mai adanc cu debitul cel mai mare.

La 17 km in aval de Tulcea in locul numit Cotul Sf. Gheorghe se separa celelalte 2 brate - Sulina spre est si Sf. Gheorghe spre sud-est. Bratul Sf. Gheorghe care marcheaza frontiera meridionala a deltei este cel mai sinuos si cel mai vechi dintre brate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing Turistic - Delta Dunarii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
8 177 cuvinte
Nr caractere:
45 667 caractere
Marime:
774.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, Economie, delta dunarii
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Turism
Sus!