Managementul serviciilor turistice - Hotel Internațional Sinaia

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL 1. LOCALIZAREA SI DESCRIEREA HOTELULUI INTERNATIONAL
1.1. Scurta prezentare..................................................................................................3
1.2. Structura organizatorica......................................................................................4

CAPITOLUL 2. PREZENTAREA POTENTIALULUI UMAN DIN CADRUL FIRMEI TURISTICE.............................................................................................................................6

CAPITOLUL 3. SERVICIILE TURISTICE OFERITE
3.1. Tipurile de servicii turistice oferite.....................................................................8
3.2. Tipuri de turisti carora li se adreseaza serviciile turistice oferite..................9

CAPITOLUL 4. ANALIZA PRESTATIILOR DE BAZA A HOTELULUI
4.1. Cazarea.............................................................................................................. 10
4.2. Alimentatia...........................................................................................................11
4.3. Prestatii suplimentare.........................................................................................11
4.4. Transportul turistic.............................................................................................12

CAPITOLUL 5. RELATIILE HOTELULUI CU AGENTIILE DE TURISM..............................12

CAPITOLUL 6. CONCLUZII............................................................................................................13

SITOGRAFIE..........................................................................................................................17

Extras din proiect:

CAPITOLUL 1. LOCALIZAREA SI DESCRIEREA HOTELULUI INTERNATIONAL SINAIA

1.1. Scurta prezentare

Datorita pozitiei sale geografice, orasul Sinaia a fost vizitat inca de la inceputul secolului al nouasprezecelea de catre iubitorii de turism din Romania si din alte tari. Era si este cautat in primul rand pentru ca se afla asezat intr-o zona deosebit de pitoreasca strajuita de culmile muntilor Carpati.

Statiunea Sinaia este situata pe valea superioara a raului Prahova, la poalele muntilor Varful de Dor, Furnica si Piatra Arsa. Ea se afla la o distanta de 120 km de capitala tarii, Bucuresti si la 45 km de Brasov. Situat in centrul orasului Sinaia, supranumit "Perla Carpatilor", Hotelul International este mai aproape decat credeti: 10 minute fata de gara Sinaia, 1 ora si 15 minute fata de Aeroportul International Bucuresti-Otopeni.

Intr-un cadru de o frumusete unica se gaseste Hotelul International, construit in 1983 ca un hotel pentru sporturile de iarna a fost reconditionat in 2001-2003 ca un centru de afaceri si loc de recreere.

Hotel International beneficiaza de o priveliste minunata asupra Vaii Prahovei. Este situat foarte aproape de centrul orasului si la 30 minute de mers pe jos de Manastirea Sinaia si Castelul Peles.

Hotelul International s-a deschis in 30.XII.1983 ca fiind in categoria I. De-a lungul timpului au fost cazati aici turisti romani si straini de diverse nationalitati, in grupuri organizate, sau pe cont propriu. Mai tarziu, clasificarea hotelului s-a facut conform gradului de confort obtinand 3 stele. In anul 2002, hotelul a fost reconditionat total, acum fiind clasificat la 4 stele.

Hotel International Sinaia este dispus pe 7 etaje si 90% din camere au balcon. Hotelul dispune de o cafenea, cofetarie si un restaurant clasic cu o capacitate de 300 locuri.

In cadrul complexului exista un modern Centru de Afaceri compus din 9 sali de conferinta cu capacitati pornind de la 10 locuri pana la 200 locuri dotate cu echipamente specifice activitatii de business deservite de un Business Center modern echipat.

Hotelul are o inaltime totala maxima de 35 m si este alcatuit din subsol, parter, mezanin, etaj tehnic, 7 nivele de cazare si cu nivel mansardat cu alte destinatii.

La subsolul hotelului se gasesc depozitele de alimente, ambalaje, camere frigorifice, diferite ateliere, spalatorie, vestiarele personalului, centrale de ventilatie si o sala de conferinte cu acces separat pe o scara in spirala ce urca prin receptie la restaurant.

La parter se gasesc receptia hotelului cu holul de primire, cofetaria, laboratorul de cofetarie, spatiile comerciale si cafeneaua.

Deasupra receptiei, la mezanin sunt cele doua sali de restaurant, cu anexele aferente: bucatarie, oficiu, depozite, spalator, camera frigorifica.

Cele 7 nivele de cazare au in total 180 de camere cu grup sanitar propriu. La nivelul 1 se gasesc birourile S.C.International S.A., iar nivelul 8 este mansardat si cuprinde o sala cu diferite destinatii-receptii, conferinte, simpozioane.

Bibliografie:

http://www.hotel.international.tourneo.ro/F_New/

http://www.travelro.ro/hotel-international_sinaia.html

http://www.tourismguide.ro/tgr/hotel_international_sinaia_306.php

http://www.booking.com/hotel/ro/international.ro.html

http://www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/carte2.asp?id=472&idb=

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Serviciilor Turistice - Hotel International Sinaia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 844 cuvinte
Nr caractere:
22 332 caractere
Marime:
112.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
serviciilor, hotel
Predat:
la facultate , Universitatea din Oradea din Oradea
Materie:
Turism
Sus!