Măgura - Analiza agroturistică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Judetul Buzau, conserva vestigii care atesta existenta omului in regiune din timpuri imemoriale. Urme de locuire se afla peste tot din paleolitic, mezolitic, neolitic (vaile raurilor Tisau, Buzau, Calnau). Epoca bronzului si civilizatia geto-dacica precum si perioada daco-romana sunt dovedite prin descoperirea numeroaselor asezari si necropole care demonstreaza continuitatea si permanenta vietuirii populatiei autohtone. Unelte si arme din oase sau pietre cioplite au fost scoase la lumina in cateva locuri pe teritoriul judetului, cat si obiecte ceramice din Neolitic si Epoca Bronzului apartinand Culturilor Boian, Gumesti si Monteoru. Vestigiile din Epoca Bronzului au fost descoperite in regiunea de dealuri, care impreuna cu ruinele campului roman de la Pietroasele si ale altor cateva asezari dacice stau marturie a continuitatii vietii si civilizatiei pe acest teritoriu. Numele Mousaios (Buzau) a fost pentru prima data mentionat in scris intr-o scrisoare a guvernatorului roman din Dobrogea trimisa lui Vasile cel Mare, episcopul de Capadichia, in anul 376 d.Hr.Scrisoarea mentioneaza existenta, pe malurile raului Bousaios, a unei asezari urbane numita tot Bousaios -Buzau. Documentul se gaseste in Biblioteca Vaticanului.

Asezare

Comuna Magura este asezata in zona Subcarpatilor de Curbura, avand altitudini reduse. Dealul Ciolanu domina teritoriul prin intindere, zonele locuite fiind amplasate in culoarul depresionar al raului Buzau, ce se intinde in partea de nord, in dreptul satului Ciuta, unde are o latime de 300-500m. Hotarul estic este format de raul Buzau. Prin asezare, comuna Magura detine o pozitie importanta in ansamblul zonei economice "Valea Buzaului", avand in acelas timp deschidere catre alte zone cu potential important: Parscov - Valea Balaneasa, Berca - Valea Saratelului si valea Niscovului pe un drum petrolier.

Comuna Magura este situata la 23 de km fata de orasul Buzau pe soseaua nationala DN 10 ce leaga Buzaul de Brasov.

Populatie

Comuna Magura are 2.270 de locuitori, dintre care 60% sunt femei si 40% barbati. Forta de munca activa numara 1.070 de persoane care, in functie de ocupatie, sunt repartizate astfel: 50% in agricultura, 10% in industrie, 20% cu alte ocupatii si 20% forta de munca activa neocupata.

Clima

Raportandu-ne la climatul general al tarii noastre si la cel al judetului Buzau, comuna Magura se incadreaza in climatul temperat - continental cu mentiunea ca, avand in vedere relieful, clima comunei Magura corespunde unui climat specific si anume, climatul de deal.

Radiatia solara. Ca intreaga zona a Subcarpatilor Buzaului, intensitatea radiatiei solare este cuprinsa intre 1.4 cal/cm2/min, in timpul verii si 1.1 cal/cm2/min in perioada de iarna.

Circulatia aerului: Crivatul - un vant rece care determina scaderi de temperatura in timpul iernii. Fonul este un vant cald, uscat puternic care bate primavare dinspre crestele muntilor spre vai grabind topirea zapezilor si dezvoltarea vegetatiei. De asemenea existenta masivelor muntoase situate in nordul Subcarpatilor Buzaului, precum si marea varietate a dealurilor sucarpatice creaza conditii de manifestare a fenomenului de briza deal - vale si vale - deal.

Temperaturile medii variaza intre 10 grade Celsius si 12 grade Celsius, cea mai calduroasa luna este iulie, cea mai friguroasa este ianuarie.

Resursele agroturistice naturale

Dealul Ciolanu se dezvolta paralel cu Istrita si este unul din cele mai mari masive din cadrul Subcarpatilor buzoieni, fiind delimitat la sud de depresiunea Niscovului, iar la nord de vaile Cricovului si Buzaului. Altitudinile sunt intre 600 si 700m: Poiana Hotilor (737m), Poiana Brosa (641m), Varful Cetatuia (632m In partea de nord-est,respectiv intre Magura si Candesti,se desprinde o mica subunitate-dealul Cerbului(539m),constituit din formatiuni levantine(argile, nisipuri si pietrisuri),peste care se dispun stratele de Candesti.Din cauza constitutiei petrografice,dealul Cerbului,in ansamblul sau,prezinta multe degradari de teren.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Magura - Analiza agroturistica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 700 cuvinte
Nr caractere:
20 802 caractere
Marime:
2.84MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, dezvoltare, comuna
Predat:
la facultate , Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
Specializare:
Agroturism
Materie:
Turism
Sus!