Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Se spune ca "daca vrei sa iti faci o parere corecta despre maretia acestui oras (Londra), nu trebuie sa te multumesti doar cu a-i vizita strazile mari si parcurile, ci trebuie sa-i strabati nenumaratele stradute sau cartierele marginase. Astfel veti afla ca minunata imensitate a Londrei nu rezida in evolutia ostentativa a cladrilor ci in multitudinea locuintelor aglomerate unele langa altele." (Boswell)

Londra, capitala Angliei si a Regatului Unit al Marii Britanii, poate fi considerata ca fiind esenta civilizatiei si a evolutiei, trimful inteligentei asupra lucrurilor, a ratiunii asupra simtirii.

De cumva esti unul dintre multii turisti care planuiesc o vacanta in Londra, atunci afla ca exista o seama de lucruri cu care trebuie sa te familiarizezi inainte de a verifica lista de zboruri avantajoase spre Londra. Fara indoiala ca pentru a intelege Londra trebuie sa cunosti toate calitatile ce ii definesc natura precum si etapele ei istorice.

Pentru unii, Londra insumeaza toate viciile dar si toate virtutile omenirii, si de aceea Londra a fost adesea damnata precum si laudata. Pentru altii, ceata deasa sau vremea umeda - care au dus la aparitia unei intregi industrii in moda britanica, sau Bursa Londoneza - care furnizeaza o piata comerciala intens activa si eficienta, sunt doar putine din marcile asociate in mod inevitabil Londrei. Cunoscuta sub numele de Londinium sub conducere romana, Londra devenise un oras inconjurat de ziduri pana in secolul al doilea, si, pana in secolul unsprezece, s-a extins treptat dincolo de ziduri pentru a se uni cu Westminster si a deveni cel mai important oras al Angliei. In timpul secolului al XIXlea , Londra era deja cel mai mare oras din lume (ca si numar de locuitori).

Inca din timpuri Saxone, Portul Londrei a dominat Tamisa de la Tower Bridge si pana la Tilbury, iar forfota acestuia graviteza astazi in afara zonei Greater London, zona metropolitana, si pe rau in jos spre Tilbury. The City of London este cu siguranta un loc care pune lucrurile in miscare: cunoscut sub numele de "mila patrata", aceasta zona este centrul financiar si commercial al Marii Britanii. Multele industrii care s-au dezvoltat aici, precum si numarul foarte mare de studiouri de inregistrare, de emisie, de televiziune sau de film, firmele de publicitate sau agentia nationala de presa sunt dovezi mai mult decat clare ca lucrurile incep aici si se continua apoi in Greater London.

Zona Metropolitana, cunoscuta de asemenea si sub numele de Greater London, este locul de unde sa-ti incepi turul Londrei, caci s-ar putea sa fii nevoit sa cunosti intai fata moderna a Londrei pentru a-i putea intelege evolutia de-a lungul anilor. Asigura-te ca adaugi si West End pe listele de organizare a vacantei in Londra. Doar aici o sa cunosti Mayfair, cel mai modern, elegant si privilegiat cartier al Londrei unde se desfasoara cel mai mare volum de vanzari si cumparari din Marea Britanie, si care este de asemenea un loc cu adevarat remarcabil pentru a locui, lucra sau a vizita. Mayfair W1 cuprinde zona strazilor Oxford, Regent, Piccadilly si Park Lane, in chiar inima Londrei; fara indoiala ca este un microcosmos, un adevarat mozaic de oameni adunati de prin toate locurile lumii ca sa se bucure de linistea si frumusetea parcurilor si a squarurilor.

Si, daca iti faci griji ca in timp ce te bucurai de partea distractiva a calatoriei tale ai uitat de problemele importante cum ar fi cazarea, atunci, poate ca ar trebui sa stii ca, ori de vizitezi Londra intr-o vacanta, ori de esti doar intr-o scurta calatorie sau gonesti dupa apartamente complet utilate in Londra, exista multe apartamente de inchirat disponibile pe termen scurt sau lung, complet utilate, precum si multe apartamente de vacanta pentru toata familia, apartamente utilate pentru coorporatii si oameni de afaceri care vor mai mult de la sejurul lor in Londra.

De asemenea, caminele Mayfair London furnizeaza apartamente pentru rezidenti tineri veniti aici fie pentru a studia sau a munci, sau doar pentru a-si face prieteni, hotarandu-se ulterior daca sa isi faca sau nu un aranjament de cazare pe termen lung. Si daca esti un turist pretentios care doar vrea altceva, afla ca, asezata chiar in buricul Mayfair, si avand un magazin prestigios la intrare, ce vine in completarea casei de licitatii, exista Casa londoneza de brokeri care asista clienti de prin toata lumea sa vanda sau sa achizitioneze bunuri imobiliare londoneze, fie ca sunt case de lux sau proprietati pe care si le pot permite un mare numar de clienti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Londra.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
46 pagini
Imagini extrase:
46 imagini
Nr cuvinte:
12 641 cuvinte
Nr caractere:
72 448 caractere
Marime:
122.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, magazin prestigios
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!