Județul Vâlcea - perspective de dezvoltare durabilă a turismului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Judetul Valcea este situat in partea nord-estica a Regiunii de Sud-Vest a Romaniei si ocupa o suprafata de 5.764 km2. Acesta se invecineaza : la nord cu judetele Sibiu, Alba si Hunedoara, la est cu judetul Arges, la sud cu judetele Olt si Dolj, iar la vest cu judetul Gorj.

Tinuturile mirifice si pitoresti cu care natura a impodobit Judetul Valcea, a ajutat pe parcursul timpului la cresterea cererii turistice, astfel valorificandu-se tezaurul de nepretuit din zona. In afara de peisajul creat de formele majore de relief, Judetul Valcea se face cunoscut si prin multitudinea de monumente istorice si ecleziastice, astfel devenind a doua destinatie turistica din tara.

Infrastructura turistica

Infrastructura de cazare din Judetul Valcea ofera numeroase locuri de cazare in spatii primitoare, fiind pe gustul si posibilitatile tuturor turistilor.

In regiune turistii pot fii cazati in hoteluri, hanuri si moteluri, cabane turistice, vile turistice, campinguri, pensiuni turistice urbane, pensiuni turistice rurale, popasuri turistice, tabere.

Hotelurile sunt forma de cazare cea mai cautata in randul turistilor. In satele si orasele judetului Valcea sunt numeroase hoteluri de diverse categorii. In statiunile balneare precum Calimanesti, Olanesti, Govora, cazarea nu este o problema deoarece in zona sunt numeroase hoteluri.

Motelurile, care au aparut in numar tot mai mare in ultimii ani, constituie o alta forma de cazare, dar este mai zgomotoasa deoarece acestea sunt situate pe marginea drumurilor.

Campingurile organizate sunt o forma de cazare sigura si confortabila, dar se mai poate amplasa cortul si in locuri linistite de pe malul unor rauri sau la umbra copacilor, acesta forma se adreseaza in special iubitorilor de natura care prefera salbaticia.

Cazarea in casele taranilor si in pensiuni agroturistice este tot mai cautata de turistii care vor sa aiba o experianta noua de trai. Satenii care ofera cazare turistilor trebuie sa aiba locuinta inscrisa in reteaua de agroturism si sa fie dotata cu bai si apa curenta. Avantajul cazarii in astfel de locuri il constituie tratamentul familiar si mancarea gustoasa de la tara care le sunt oferite turistilor.

Cazarea in manastiri este o forma mai ieftina de cazare si uneori au acelasi grad de confort ca un hotel. Manastirile ofera gazduire in arhondaric sau in cladiri special construite, oferind liniste si pace turistilor. Astfel de manastiri care ofera cazare sunt : Manastirea Bistrita, Manastirea Horezu, Manastirea Dintr-un Lemn.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Judetul Valcea - Perspective de Dezvoltare Durabila a Turismului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 502 cuvinte
Nr caractere:
13 770 caractere
Marime:
2.25MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Pascariu Gabriela
Sus!