Intercondiționarea formelor de turism

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Muntii Calimani constituie o unitate deosebita ca structura geologica, varsta, altitudine, relief, clima, vegetatie si fauna . Calimanul ocupa partea nord-vestica a grupei centrale a Carpatilor Orientali, reprezentind unul din cele mai puternice masive vulcanice din tara noastra. El se desfasoara pe directia NV-SE, fiind delimitat la N de zona depresionara a Dornelor (Vatra Dornei) si de muntii marunti ai Bargaului la E, sirul depresiunilor Paltinis, Dragoiasa, Bilbor si Borsec il separa de muntii inalti ai Bistritei si de munceii Giurgeului (SE); la S, defileul Muresului, constituie limita spre muntii vulcanici ai Gurghiului; in V, piemontul colinar al Calimanului face trecerea spre partea estica a podisului Transilvaniei. Cel mai inalt varf al Calimanilor este varful Pietrosu cu o altitudine ce atinge 2100 m.

In partea de vest a muntilor Calimani, la poalele virfului Bistriciorul, se intinde mica dar foarte pitoreasca depresiune a Colibitei. Cunoscuta ca statiune climaterica inca din perioada interbelica, zona a devenit cu adevarat insemnata din punct de vedere turistic abea dupa construirea barajului si crearea lacului de acumulare.

La Colibita se ajunge fie cu masina, (din drumul national care leaga Bistrita de Vatra Dornei prin Pasul Tihuta) ), fie cu trenul pina in Bistrita-Birgaului (statia terminus la fabrica de cherestea) iar de aici pe jos .

Turismul de weekend

Actualmente Colibita poate oferi aproape totul in materie de vacante active: drumetie, alpinism, mountainbike, zbor cu parapanta, calarie, caiac, windsurfing, ski de tura, ski si snowboard extrem. Cadrul natural este de vis

Pentru cine indrageste peisajele molcome cu fanate si paduri de conifere tipice Birgaielor si Tarii Dornelor aici gaseste exact ceea ce-si doreste. De jur-imprejur se afla virfurile impadurite: Casarul, Magurita, Dealul Ariilor, Fagetelul Mare, Cornul, Buba, Dalbidanul, Straciorul, Bistriciorul, Zuzurgaul, Tiganca si munceii abrupti care formeza latura nordica a salbaticei si celebrei creste Dealul Negru, cea mai renumita zona faunistica a Calimanilor.

Ceea ce sporeste farmecul Colibitei este faptul ca desi inconjurata de un cerc de virfuri impadurite , zona in care se afla lacul este deschisa si primitoare. Oriunde ai campa, fireste cu exceptia zonei adiacente barajului, accesul la lac este deosebit de facil, aici neexistind maluri abrupte, stincoase sau impadurite.

Totusi nu recomandam zonele aflate linga deversarea unor mici izvoare unde apa poate fi mai rece si ar fi pacat sa nu ne bucuram de placerea unui innot in apa calda a lacului sclipind in lumina blinda a soarelui la asfiintit.

Bibliografie:

- Rodica Minciu "Economia Turismului" Editia a III-a

- Constantin Luca, Alexandra Crina Chiriac "Manual practic al ghidului de turism"

- www.ANTREC.ro (Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural)

- www.calimani.ro (Parcul National Calimani)

- www.infomontan.ro

- www.dsbistrita.ro (Directia Silvica Bistrita)

- www.vanatorul.ro

- www.teamadventure.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Interconditionarea formelor de turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 912 cuvinte
Nr caractere:
10 949 caractere
Marime:
19.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, atractii
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!