Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Grecia sau Republica Elena este o tara din sud-estul Europei, membra a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene si a zonei euro.

Grecia este situata in Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, FRI Macedonia si Albania si la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana.

Considerata de multi drept leaganul civilizatiei occidentale, Grecia are o istorie lunga si bogata, timp in care si-a raspandit influenta pe trei continente.

Tarmurile marii Egee au vazut dezvoltarea primelor civilizatii europene, si anume cele ale minoanilor si miceenilor. Dupa ce acestea au inceput sa cada, a urmat o Era Neagra pana in 810 i.Hr, cand a aparut o noua civilizatie elena. A fost Grecia polis|oraselor-state care stabilea colonii in Marea Mediterana, care rezista invaziilor persilor si a carei cultura va fi baza civilizatiei elene, dupa caderea imperiului lui Alexandru cel Mare (rege al Macedoniei).

Aceasta cultura a avut o influenta majora asupra Imperiul Roman si romanilor, care desi au reusit sa treaca de armata greceasca decazuta in 168 i.Hr, au fost cuceriti ei insisi de civilizatie. Pe cand era o provincie a Imperiului Roman, Grecia domina cultura Mediteranei de est, iar cand imperiul s-a impartit in 2, Imperiul Roman de Rasarit sau Bizantin, cu centrul la Constantinopol, a primit o natura greceasca. Din secolul IV pana in secolul XV, Imperiul Bizantin a supravietuit atacurilor din vest si din est, pana cand pe 29 mai 1453, Constantinopulul a cazut in fata otomanilor.

Domnia otomana se va pastra pana in 1821 cand grecii isi declara independenta. Dupa incheierea Razboiul Grec de Independenta in 1828, Grecia alege calea unei monarhii, infiintandu-se Regatul Greciei (1833). In secolul XIX si la inceputul secolului XX, Grecia incearca sa-si insuseasca populatia vorbitoare de greaca din Imperiul Otoman, crescand incetul cu incetul in teritoriu si populatie, pana in 1947, cand ajunge la marimea sa de astazi.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Grecia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
6 633 cuvinte
Nr caractere:
37 006 caractere
Marime:
7.28MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
grecia, tara
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!