Front office-ul în cadrul hotelului Ferdinand

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Din timpuri indepartate oamenii instariti au calatorit spre zone diferite ale lumii pentru a vedea locuri deosebite cu forme speciale sau chiar lucrari de arta, pentru a intra in contact cu noi civilizatii, pentru a deprinde obiceiuri si graiuri noi sau pentru a degusta noi preparate culinare.

Una din cele mai vechi definitii ale cuvantului turism a fost data de catre economistul austriac Hermann Von Schullard in 1910. El a definit turismul ca pe o ,,suma de operatori, in principal de tip economic, care se refera direct la intrarea, stationarea si deplasarea strainilor in interiorul sau in exteriorul unei anumite tari, oras sau regiune".

Mai tarziu, in 1976, Tourism Society of England defineste turismul ca fiind o ,,miscare temporara, pe termen scurt a persoanelor catre destinatii diferite de cele in care traiesc si muncesc, precum si toate activitatile intreprinse de acestia in timpul sederii la fiecare din destinatii. Turismul include deplasari in orice scop".

Asadar , prin turism se intelege, in primul rand , ansamblul de activitati prin care omul isi petrece timpul liber calatorind in alta localitate sau tara pentru a vizita oameni si locuri, monumente si muzee, pentru a-si imbogati cunostintele generale, pentru a se distra si a face sport, pentru odihna sau tratament, etc. iar in al doilea rand industria creata pentru satisfacerea tuturor serviciilor solicitate de turisti la locul destinatiei, la un inalt nivel calitativ, si in conditiile protectiei si conservarii resurselor turistice, in special, si a mediului inconjurator, in general.

Statisticile Organizatiei Mondiale a Turismului evidentieza ca tehnologia hoteliera este una din principalele industrii pe plan mondial (cu o cifra de afaceri de peste 3500 de miliarde de dolari SUA ) ,fiind numarul 1 in lume in ceea ce priveste resursele umane implicate (peste 6,5% din populatia ocupata a globului ) si detinand locul III in ierarhia exporturilor mondiale ( dupa industria petrolului si cea constructoare de masini). Daca se are in vedere situatia Romaniei care dispune de cele mai bogate si variate resurse turistice precum si starea, dar si perspectivele economiei nationale care face dezirabila pozitionarea turismului imediat dupa industrie si agricultura, resurselor umane le revine un rol mai mult semnificativ in aducerea unor ameliorari pe aceasta linie alaturi de cele financiare, materiale.

Am elaborat aceasta lucrare cu intentia de a o face utila persoanelor interesate de acest segment al hotelului. Departamentul de front-office reprezinta ,,motorul" intregii activitati dintr-un hotel iar o buna organizare si desfasurare a acestuia va duce la o imbunatatire considerabila a serviciilor si o crestere a gradului de ocupare. Prin angajarea unor persoane competente si prin indeplinirea planului teoretic expus in aceasta lucrare industria hoteliera se va dezvolta accelerat.

Lucrarea cuprinde 3 capitole in care se prezinta: un suport teoretic si un studiu de caz ce reliefeaza principalele activitati din cadrul departamentului de front-office al Hotelui Ferdinand.

Un management de calitate la nivelul tehnologiei hoteliere poate face, si imi exprim convingerea ca asa va fi, ca Romania sa fie partasa la cea mai mare afacere economica a lumii din secolul XXI- turismul.

CAPITOLUL I - ASPECTE PRIVIND ACTIVITATEA HOTELIERA

1.1. HOTELUL

1.1.1. DEFINITIE SI CLASIFICARE

Hotelul este definit ca un stabiliment pus la dispozitie de catre proprietar spre a oferi preparate culinare, bauturi si spatii de cazare fara vreun contract special oricarui calator care se prezinta si vrea sa plateasca o suma adecvata pentru serviciile si facilitatile oferite si care se afla intr-o stare corespunzatoare pentru a fi primit.

Hotelurile pot fi clasificate dupa urmatoarele criterii :

- Dupa piata tinta :

- dupa tipul clientilor carora se adreseaza: hoteluri comerciale, hoteluri turistice si hoteluri de vacanta.

- in functie de durata sederii: hoteluri rezidentiale si hoteluri de tranzit

- Dupa localizare: hoteluri localizate in oras, hoteluri centrale sau periferice si hoteluri de statiune.

- Dupa marimea lor: hoteluri mici ( < 100 camere), hoteluri medii ( 100-200 camere) si hoteluri mari (> 200 camere)

Marimea hotelurilor afecteaza organizarea lor, astfel marile hoteluri sunt de obicei impartite in departamente distincte care se specializaza in furnizarea unui anumit tip de serviciu pentru clienti.In hotelurile mici, departamentele sunt mai putin specializate si personalul are o gama mai larga de atributii.

- Dupa dotari: hoteluri cu servicii complete , hoteluri economice - ofera clietilor camere mai ieftine si mai modeste cu servicii de alimentatie limitate si hoteluri self- catering- nu asigura alte servicii in afara de cele de cazare, astfel clientii vor fi nevoiti sa-si prepare singuri hrana, sa-si curete camera si sa asigure servicii de spalatorie.

Bibliografie:

1. BAKER S., "Principiile operatiunilor de la receptia hotelului", Editura ALL BECK, Bucuresti, 2002;

2.DUMITRANA M., NEGRUTIU. M.,"Contabilitatea in Comert si Turism", Editura Maxim, Bucuresti, 1996;

3.ISTRATI I.," Turismul- un fenomen in miscare", Editura Sport-Turism, Bucuresti, 1998;

4.LUPU N., "Hotelul- economie si management", Editia a-II-a , Editura ALL BECK, Bucuresti, 1999;

5.LUPU N., " Strategia de concentrare a intreprinderilor din turism", Editura Economica, Bucuresti, 2003.

6.MINCIU R., "Economia Turismului", Editura Uranus, Bucuresti, 2003;

7.NISTOREANU P., DINU V., NEDELEA A., "Productia si comercializarea serviciilor turistice", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 2004;

8.SNAK O.,"Economia si organizarea turismului", Editura Sport-Turism, Bucuresti, 1976;

9.SNAK O., BARON P., "Economia turismului", Editura Expert, Bucuresti, 2001;

10.STANCIULESCU G., " Managementul operatiunilor de turism - , Editura ALL BECK,Bucuresti, 2002;

11.STANCIULESCU G., "Tehnica operatiunilor de turism - , Editura All Educational,1998;

12.STANCIULESCU G., IONCICA M., " Economia turismului si serviciilor - , editura Uranus, Bucuresti, 2006;

*** Hotararea nr.805 din 23 august 2001.Art.1.(1) privind obligativitatea agentilor economici de a stabili si a comunica tarifele maximale;

*** Normele metologige privind categoriile si metodologia pentru eliberarea licentelor si brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul ministrului turismului nr 170/2001, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I , nr.225 din 3 mai 2001;

*** Ord. M.C.T. nr.87/1992 privind corelatia unitatilor de alimentatia pe stele;

*** www.hoteluri.constanta.tourneo.ro

*** documente si informatii furnizate de catre personalul hotelului - Ferdinand -

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Front office-ul in cadrul hotelului Ferdinand.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
56 pagini
Imagini extrase:
56 imagini
Nr cuvinte:
16 370 cuvinte
Nr caractere:
88 849 caractere
Marime:
199.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
hotel, turism, office
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!