Evaluarea Potențialului Turistic în Județul Hunedoara

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Judetul Hunedoara este situat in partea sud-vestica a Transilvaniei si ocupa o parte a bazinelor hidrografie ale raurilor Mures si Jiu. Judetul este intersectat de paralela de 460 latitudine nordica si de meridianul de 230 longitudine estica (valori absolute publicate 46016' latitudine nordica, localitatea Bulzesti, 23024' longitudine estica, localitatea Aurel Vlaicu, 45019' longitudine estica, Muntii Parang) Punctele extreme ale judetului Hunedoara, fara indicarea coordonatelor absolute sunt: zona de NV a satului Rusesti (comuna Bulzestii de Sus) la nord, hotarul vestic al satului Pojoga (comuna Zam), la vest, izvoarele raului Lapusnic, la sud, si ramificatiile unor afluenti de dreapta ai paraului Jiet, la est. Catre nord si NV, judetul se invecineaza cu judetul Bihor, la vest cu judetul Timis, in SV cu judetul Caras-Severin, la sud si SE cu judetul Gorj, respectiv Valcea, iar la est si SE cu judetul Alba.

Din punct de vedere geologic, teritoriul judetului Hunedoara se suprapune pe doua mari unitati tectono-structurale structurale : autohtonul danubian si panza getica. Rezultatul al tectogenezei active, au fost delimitate doua zone: zona cristalino-mezozoica apartinand Carpatilor Meridionali si Muntilor Banatului si zona sedimentar vulcanica a Carpatilor Apuseni de sud. Cristalinul autohton (danubian) este intalnit in masivele Valcan, Parang, Retezat, Tarcu iar panza getica in Muntii Godeanu, Sureanu si Poiana Rusca. Prima zona este alcatuita din sisturi cristaline, peste care se suprapun formatiuni sedimentar-mezozoice, in special calcare jurasice. Formatiuni permo-carbonifere (conglomerate, brecii) si mezozoice (gresii, sisturi argiloase, calcare), constituie invelisul sedimentar al cristalinului. Sisturile cristaline ce constituie panza getica, sunt suprapuse de structuri sedimentare, mai ales in vestul Muntilor Sureanu si in Poiana Rusca. Zona sedimentaro-eruptiva a Carpatilor Apuseni este alcatuita din formatiuni sedimentare mezozoice (calcare, marne, sisturi argiloase, conglomerate, gresii) si magmatite (gabrouri, bazalturi), precum si din formatiuni neogene (bazalturi, andezite, piroclastite).

Relieful judetului Hunedoara cuprinde unitati de relief distincte, intre acestea regiunile muntoase ocupand o pondere majoritara. Depresiunile intramontane si colinare, zonele depresionare si defileurile, completeaza structura reliefului din cuprinsul judetului.

Relieful judetului este accidentat si variat, predominant muntos cu inaltimi ce coboara de la 2.500 m in sud (Muntii Retezat - Parang, la 200 m in valea Muresului. Intre masivele din sud ale Muntilor Retezat, Parang si Surianu si cele din nord ale Muntilor Poiana Ruscai si Muntilor Metalici se gasesc depresiuni cu sesuri si terase inalte, iar de-a lungul Muresului o zona depresionara mai larga.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evaluarea Potentialului Turistic in Judetul Hunedoara.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
48 pagini
Imagini extrase:
48 imagini
Nr cuvinte:
15 614 cuvinte
Nr caractere:
94 609 caractere
Marime:
4.88MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, judet, hunedoara
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Romeo Cretu
Sus!