Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CUPRINS 2
CAPITOLUL I PREZENTARE GENERALA 3
1.1. Cadrul socio-economic 3
1.2. Accesibilitate 3
CAPITOLUL II ANALIZA TURISMULUI DIN STATIUNEA BORSA 5
2.1. Modalitati de exploatare si valorificare 5
2.2. Resurse turistice 6
CAPITOLUL III STADIUL ACTUAL DE VALORIFICARE SI METODE DE MANAGEMENT UTILIZATE 8
3.1. Analiza SWOT 8
3.2. Forme de turism 10
3.3. Metode de management eficient 13
CAPITOLUL IV RELANSAREA TURISMULUI IN STATIUNEA BORSA 14
4.1. Domenii prioritare pentru diversificarea turismului 14
4.2. Proiecte de modernizare a infrastructurii pentru turism 15
4.3. Strategii de dezvoltare a statiunii Borsa 15
BIBLIOGRAFIE 18

Extras din proiect:

Analiza statiunii turistice montane Borsa

CAPITOLUL I PREZENTARE GENERALA

1.1. Cadrul socio-economic

Statiunea turistica montana Borsa (in maghiara Borsa, in germana Borscha) este situata in judetul Maramures, Romania si are o populatie de aproximativ 29 000 de locuitori. Aceasta se afla la 47?39? latitudine nordica si 24?39? longitudine estica, altitudinea localitatii fiind la Valea Hotarului de 617 m, in centrul orasului de 673 m, iar in complexul turistic, la Gura Fantanii de 823 m.

Desi turismul este un bun motor de dezvoltare atat al statiunii, si automat al calitatii vietii, acestia nu au un nivel de trai ridicat. Veniturile din turism sunt destul de scazute avand in vedere potentialul natural montan si balneoclimateric al Borsei.

Borsa este cunoscuta pentru economia subterana, si pentru o rata a criminalitatii crescute, in mod special datorita muncitorilor cu un nivel scazut de educatie, si a saraciei continue. Gradul de coruptie in cadrul administratiei locale, si a politiei, fiind ridicat.

1.2. Accesibilitate

Intr-o descriere a localitatii din anul 1941 se aminteste ca aceasta comuna rasfirata si risipita are o lungime de 59 km si o latime de 35 km. Localitatea Borsa se intinde, azi, pe o suprafata de 47 482 ha. Intinderea localitatii de-a lungul soselei care o strabate de la Valea Hotarului, pe langa pasajul de cale ferata, pana la Gura Tiboului (raul Tibou), masoara 52 km, fiind una dintre cele mai lungi asezari din tara.

In interiorul zonei, exista o serie de obiective interesante, care prin folosirea drumurilor forestiere existente sunt accesibile turistilor. Regiunea Borsei era accesibila si printr-o cale ferata: linia Salva - Viseul de Sus - Sighetu Marmatiei cu legatura la Borsa. Din pacate de cativa ani, C.F.R.-ul a sistat transportul de calatori pe ruta Viseu - Borsa, aceasta fiind preluata de transportul I.R.T.A. cu autobuze sau maxi-taxi, doar pana in orasul Viseu de Sus, sau cu autoturismele personale, din lipsa de calatori.

Calea ferata cu ecartament ingust care asigura accesul pentru exploatarile forestiere in zona Vaser - Novat, a devenit si o cale de acces pentru turisti, garniturile de tren fiind prevazute cu vagoane pentru calatori (vagoane platforma sau vagoane inchise).

Arterele rutiere care asigura accesul in zona sunt:

- DN18 (Baia Mare - Sighetu Marmatiei - Viseu de Sus - Moisei - Borsa - Prislop, Maramures - Sesuri) care face legatura peste Pasul Prislop cu:

DN17 - Suceava - Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei - Bistrita;

DN17C care face legatura cu Bistrita, Nasaud si Dej.

Cel mai apropiat aeroport este la Baia Mare. Legatura cu Baia Mare si Sighetu Marmatiei este asigurata de firma Dracard din Borsa, cu microbuze moderne.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Borsa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
5 642 cuvinte
Nr caractere:
30 263 caractere
Marime:
78.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
statiune, munte
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!