Aspecte Contradictorii cu Privire la Conceptul de Turism Cultural

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

-Rezumat-

In aceasta lucrare este prezentat conceptul de turism cultural care reprezinta un fenomen care s-a dezvoltat extrem de mult in ultimele decade, dar care prezinta si unele dezavantaje si critici. Astazi, in timp ce omul modern se inchide treptat in virtual, cultura se goleste de sens. Acceptarea degradarii notiunii de "cultura" poate determina transformarea turismului cultural in sens negativ sau chiar disparitia sa ca fenomen. Suntem obligati astfel sa ne reevaluam sistemul de valori, alegand si promovand doar ceea ce inseamna crestere, devenire, inaltare spirituala, prin toate modalitatile de expresie ale fiintei umane.

Cuvinte cheie : turism cultural, sistemul de valori, cultura, virtual.

1.Introducere

Termenul de turism are un continut cat se poate de complex, specialistii atribuindu-i sensuri diferite. Plecand de la originea sa (de la cuvintele latinesti turnare- a se intoarce si turnus- miscare circulara), termenul desemneaza o calatorie (deplasare circulara a oamenilor) cu intoarcere in punctul de plecare (de rezidenta), aceasta regasindu-se in majoritatea limbilor de larga circulatie (in franceza- tourisme, in engleza- tourism, in latina- tourismo, in germana- tourismus, in rusa- turizm ect.).

Turismul cultural este deplasarea unei persoane din motive esential culturale cum ar fi circuitele turistice de studiu, artele prezentabile pe viu (dansul, teatrul, muzica etc.), circuite culturale, calatorii la festivaluri sau alte evenimente culturale, vizite in locuri culturale si la monumente.(World Travel Organisation)

Turismul cultural reprezinta vizitarea unei comunitati, grup, regiuni sau instituirii de catre persoane straine motivate in intregime sau in partea de interesul pentru mossenirea istorica, artistica, stiintifica, pentru stilul de viata, descoperite in anumite locuri.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte Contradictorii cu Privire la Conceptul de Turism Cultural.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 341 cuvinte
Nr caractere:
12 535 caractere
Marime:
18.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
concept, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!