Amenajarea turistică a litoralului - Mangalia

Extras din proiect:

Amenajarea turistica a teritoriului este parte integranta a amenajarii teritoriului unei tari. Este un proces dinamic si complex de amenajare stiintifica a spatiului turistic cu luarea in considerare a relatiei mediu colectivitati umane, precum si factorii care influenteaza aceste relatii.

Scopul amenajarii teritoriului este punerea in valoare a resurselor regionale, imbunatatirea cadrului de viata si a conditiilor de existenta ale locuitorilor

Al doilea oras al litoralului, Mangalia este o asezare de aceeasi varsta cu Tomisul, fiind in trecut o colonie antica intemeiata de greci care purta numele de Callatis (de la raul Calles din Asia Mica). Numele de azi al statiunii, Mangalia, vine de la Pangalia, care in greaca bizantina insemna "cea mai frumoasa".

Statiunea balneoclimaterica este favorizata de conditiile climatice (media anuala a temperaturii este de 11,2o C,a lunii iulie de 26-28o C,iar precipitatiile medii anuale au valori de 377 mm) si de prezenta Lacului Mangalia ( separat initial de mare,acum un golf al acesteia printr-o deschidere antropica efectuata in 1953; 261 ha suprafara,9,5 km lungime, 0,8 km latime,13 m adancime maxima),in nordul caruia sunt bogate izvoare de apa mezotermale (26 - 28oC),sulfuroase.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Amenajarea Turistica a Litoralului - Mangalia.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
275.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, litoral, romania
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!