Agroturismul

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul I: Prezentarea generala a zonei Cheia
I.1. Prezentarea statiunii Cheia
I.2. Prezentarea comunei in sine
I.3. Analiza Swot
Capitolul II: Prezentarea generala a pensiunii Perla Prahoveana
II.1. Amplasare, nume, numar margarete
II.2. Arhitectura, dotarea camerelor si a altor incaperi
II.3. Lista de preparate si bauturi
II.4. Tarife practicate de pensiunea Perla Prahoveana
II.5. Personalul pensiunii
Capitolul III: Modalitati de petrecere a timpului liber
III.1. Petrecerea timpului liber in pensiune
III.2. Petrecerea timpului in afara pensiunii
Capitolul IV: Modalitati de promovare a pensiunii
IV.1 Cererea si concurenta din zona
IV.2. Modalitati de promovare a pensiunii

Extras din proiect:

Localitatea Cheia este situata in sud-estul central al Romaniei,in judetul Prahova, in cadul comunei Maneciu, pe raul Teleajen, in depresiunea Teleajen, la poalele muntilor Ciucas (Carpatii Orientali), la o altitudine de 871 m, 61 km nord de Ploiesti si la 50 de km sud de Brasov.

Spre ea converg paraiele Tampa si Cheita care constituie obarsiile raului Teleajen. Este o statiune de odihna si tratament de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile.

Localitatea s-a dezvoltat in jurul Manastirii Cheia (ridicata la 1835 si 1839), de doi ciobani din Silistea Sibiului, care si-au vindut turmele de oi si s-au calugarit, unul dintre ei devenind staret.

Dezvoltarea localitatii a avut loc mai ales dupa anul 1840, cind a fost construit drumul spre Brasov, prin pasul Bratocea.

Fiecare loc din Cheia , cu infatisarea lui pitoreasca usor de perceput prin simturi, ascunde in sine traditii si dovezi ale unei vieti framantate ce trebuie dezvaluite. Caci a cunoaste locurile si locuitorii de ieri si de azi, a cunoaste oamenii si faptele savarsite de ei inseamna a patrunde in miezul lucrurilor si a da locurilor adevaratele lor intelesuri.

Statiunea Cheia are un climat clasic de depresiune intramontana, tonic si stimulant, aer cu ozonificare ridicata. Verile sunt racoroase (temperatura medie in luna iulie este de circa 16?C) iar iernile nu sunt prea friguroase (temperatura medie a lunii ianuarie este de -4?C). Temperatura medie anuala este de 6?C. Precipitatiile sunt moderate (750-800 mm anual); umiditatea aerului este relativ ridicata (peste 76% anual).

Statiunea se caracterizeaza prin presiune atmosferica relativ coborata, aer curat fara praf si alergeni, bogat in raze ultraviolete, ionizare atmosferica substantiala. Este un loc minunat de odihna si recreere pentru persoane care sufera de astenie nervoasa, suprasolicitare fizica si intelectuala, hipertiroitism benign, rahitism, dereglari de crestere juvenila, anemii secundare etc

- Dotari: Pensiuni turistice si agroturistice, hoteluri, cabane

- Obiective turistice:

- Naturale : Valea Telejenelului , Pasul Bratocea , Lacul de acumulare Maneciu (Maneciu) , Slanic Prahova (Statiunea Slanic) ; Muntii Ciucas, Zaganu, Rosu; Valea Stanii; Cheile Cheitei , Sfinxul de pe Bratocea; Valea Berii (spre muntele Rosu) ; vegetatie bogata in paduri, rauri si izvoare; varful Ciucas (1954 m) , varful Gropsoare (1833 m), varful si crestele Zaganu (1817 m) , varful Tesla (1263 m)

- Culturale : Manastirea Cheia (Cheia), Muzeul de mineralogie din Cheia, Manastirea Zamfira (Maneciu), Manastirea Suzana ( Maneciu-Cheia), Casa Memoriala Nicolae Iorga (Valenii de Munte), muntele Tabla Butii cu cimitirul eroilor; Castrul Roman si Drumul Roman; cabana Babarunca

- Traditionale: sarbatoarea campenasca din data de 6 august (ziua eroilor) de la muntele Tabla Butii

Statiunea Cheia constituie punctul central al activitatilor turistice din comuna Maneciu, principala atractie fiind muntii Ciucas si Zaganu, atractie determinata de formele geomorfice care surprind ochiul la tot pasul; astfel, se prolifereaza Culmea Bratocea cu Varful Ciucas(1956 m), Culmea Zaganu cu Varful Gropsoarele(1883) precum si curiozitati ale naturii precum sunt Tigaile, Sfinxul Bratocii, Turnul lui Goliat si ,,Babele la sfat''.

In acest cadru natural minunat, statiunea Cheia prin climatul ei subalpin, avand un aer specific muntelui, gratie padurilor de brad din imprejurimi, cu o temperatura medie anuala de +8?C, se recomanda ca un excelent loc de odihna si recuperator al capacitatilor fizice si intelectuale, precum si pentru unele forme ale astmului bronsic.

Statiune Cheia este o statiune turistica cunoscuta nu doar in tara ci si in strainatate. Printr-o retea de marcaje turistice, ce insotesc principalele vai si culmi din zona, ea ofera perspectivele unei drumetii de neuitat spre obiectivele turistice invecinate.

Construirea barajului de pe Teleajen la confluenta raurilor Teleajen si Telejenel aproape de Maneciu Ungureni constituie un nou punct de atractie turistica, pe langa functia sa energetica barajul Maneciu in viitor ar putea constitui o atractie turistica considerabila multumita unor investitii bine directionate.

Muzeele, monumentele istorice, de arhitectura si de arta, consfintindu-le memoria se alatura frumoasei naturi a Statiunii Cheia si imbogatesc valoarea ei turistica; caci turism nu inseamna numai miscare, calatorie de agreent si savurarea peisajului ci si indreptarea spiritului catre aspectul ei cultural, pus in evidenta de numeroase locuri demne de vizitat. De astfel intr-o vale atat de circulata, neintrecuta gazda a zeci de mii de turisti veniti sa se infrateasca cu natura cutreierand potecile marcate sau locuind in hoteluri,pensiuni,vile sau hanuri, orientarea la teren nu constituie o problema.Numeroase ghiduri calauzesc fara gres pasii turistilor pe povarnisurile muntilor, iar cateva dintre ele prezinta traseul general al vaii, cu bogata lui zestre turistica.

Desi cutreierata in lung si in lat, desi intrata de mult in traditia istorica, Statiunea Cheia, cu pitorescul ei si cu istoria ei seculara, atrage in mrejele sale noi si noi generatii de turisti.

Si orice noua excursie in Cheia smulge calatorului mereu aceeasi promisiune: ,,Voi mai veni pe aici!"

Cum puteti ajunge in Statiunea Cheia

Cu automobilul jjjj personal pe DN1A pe traseul:

- Bucuresti-Ploiesti-Valenii de Munte-Cheia

- Bucuresti - Ploiesti: 60km

- Ploiesti - Cheia : 65km

- Bucuresti - Cheia

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agroturismul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
54 pagini
Imagini extrase:
54 imagini
Nr cuvinte:
8 548 cuvinte
Nr caractere:
50 679 caractere
Marime:
3.15MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, servicii, promovare, pensiuni
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea "Petrol - Gaze" din Ploiesti
Materie:
Turism
Profesorului:
Vasile Belea
Sus!