Agenția de Turism

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Memoriu argumentativ

Profesorul elvetian W. Hunziker a elaborat in 1940 o definitie a turismului, acceptata pe plan mondial : "Turismul este un ansamblu de relatii si fenomene care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor in afara localitati de resedinta, atata timp cat aceasta deplasare nu este motivata printr-o stabilire permanenta si o activitate lucrativa oarecare."Activitatea turistica produce o serie de efecte sociale si economice, cele mai multe dintre acestea cunoscand valori suplimentare, greu de atins pe alte cai. Indeplinirea de catre turism a menirii sale, in conditii superioare, este posibila numai in masura in care intreaga activitate turistica se desfasoara la nivel calitativ ridicat.

Romania este dotata cu un potential turistic de exceptie, cu forme de relief armonios imbinate, cu clima favorabila dezvoltarii turismului, inzestrata cu vegetatie si fauna bogata cu numeroase monumente istorice de arta si arhitectura putand astfel satisface prin turismul mantan, balnear, cultural, litoral etc.

Varietatea de resurse turistice naturale si antropice ofera disponibilitate pentru turism. Dupa revolutia din 1989 turismul romanesc s-a inscris pe orbita reformei economice de tranzitie, spre economia de piata concentrata in privatizarea intreprinderilor si unitatilor de turism si descentralizarea sau automatizarea acestora devenind societati comerciale cu capital de stat, privat sau mixt. Restructurarea turismului romanesc este un proces profound in derulare la defasurarea careia participa din plin atat administratia nationala de turism ( Ministerul Turismului) cat si investitorii romani agentii economici interni, dar si investitiile straine sub forma de societati mixte). Din 1991 s-a trecut la clasificarea pe stele a unitatilor turistice de cazare si alimentatie publica in conformitate cu standardele internationale si cu criteriile stabilite in acest sens pe plan intern. Realitatea actuala a turismului romanesc reclama particularitati din ce in ce mai constiente pentru investitiile de capital strain in acest domeniu contribuind astfel la valorificarea bogatului potential si restaurarii. Locul turismului in socieate este repezentat de sectorul tertiar al serviciilor unde sunt incluse pe langa acesta si alimentatia, transportul, ocrotirea sanatatii, invatamantul, activitatea sportiva. Rolul acestuia se imparte pe diferite planuri, economic, social, cultural si politic. Din punct de vedere economic acesta se manifesta direct prin aportul activitati turistice la cresterea produsului intern brut si a venitului national, conducand astfel la echilibrarea balantei de pret. Indirect se manifesta avand in vedere influenta pe care o are turismul asupra dezvoltarii altor ramuri ale economiei si invers, de aceea turismul este o ramura de interferenta. dar si de sinteza. Din puncte de vedere social acesta creaza locuri de munca, diminueaza somajul, dezvolta capacitatea intelectuala precum si refacerea sanatati indivizilor. Din punct de vedere cultural-educativ se manifesta prin cresterea nivelului de cultura si civilizatie precum si al nivelului educatiei. Rolul politic consta in faptul ca reprezinta un mesager al pacii intrucat contribuie la dezvoltarea legaturilor pe multiple domenii intre diferite natiuni fapt ce contribuie la o mai stransa colaborare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agentia de Turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
5 402 cuvinte
Nr caractere:
29 267 caractere
Marime:
32.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, agentie
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Liviu Olaru
Sus!