Tehnologia activității unității alimentare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Curriculum-ul de "Tehnologia activitatii unitatii de alimentatie" a fost elaborat in conformitate cu planul cadru pentru invatamantul preuniversitar, pentru filiera tehnologica a invatamantului liceal, domeniul serviciilor.

Curriculum-ul este proiectat pentru o ora pe saptamana, profesorul avand libertatea de a planifica ore de predare/invatare, ore de aplicatii experiment, precum si ore de recapitulare si de evaluare semestriala.

In proiectarea prezentului curriculum s-au avut in vedere cerintele unui invatamant modern, competitiv, precum si realizarile obtinute in invatamantul european. S-a mai luat in considerare faptul ca, "Tehnologia activitatii unitatii de alimentatie" ca disciplina integrata in aria curriculara "Tehnologii", are menirea de a asigura:

- formarea unei culturi tehnice de specialitate in domeniul alimentatiei;

- formarea unei culturi ecologice care sa conduca la un comportament ecologic fata de mediul inconjurator;

- pregatirea scolara temeinica pentru integrarea optima in viata activa;

- educatia antreprenoriala in vederea dezvoltarii unor activitati pe baza liberei initiative s.a.

Din aceasta perspectiva, predarea disciplinei "Tehnologia activitatii unitatii de alimentatie" in liceu se realizeaza prin curriculum nucleu, obligatoriu de parcurs de catre toti elevii cuprinsi in invatamantul liceal tehnologic, domeniul serviciilor, specializarea "Turism si alimentatie publica" De asemenea acest domeniu poate fi dezvoltat prin curriculum la decizia scolii, pentru care elevii pot opta in raport cu aspiratiile, nevoile, dorintele, interesele si posibilitatile fiecaruia.

In acest mod elevii pot beneficia pe langa studii comune si de un parcurs individual de invatare.

Necesitatea accentuarii laturii formative a procesului de invatamant in liceu a condus la proiectarea unui curriculum centrat pe competente. O astfel de abordare urmareste centrarea activitatii elevilor nu pe asimilarea mecanica a unor notiuni si concepte, ci pe dezvoltarea de capacitati, priceperi, deprinderi si atitudini, care sa conduca la formarea de competente. Drept rezultat, prin studiul disciplinei "Tehnologia activitatii unitatii de alimentatie" elevii vor fi capabili sa realizeze observatii, experimente, clasificari, investigatii, formulari de ipoteze si concluzii, sa rezolve situatii problema, sa proiecteze solutii si aplicatii practice, sa ia decizii etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia Activitatii Unitatii Alimentare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 412 cuvinte
Nr caractere:
14 891 caractere
Marime:
17.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
elevi, activitate, clasificare
Predat:
la liceu
Clasa:
a 12-a
Profil:
Servicii
Profesorului:
Dan Gavriletea
Sus!