Proiect pentru atestarea competențelor profesionale nivel 3 de calificare specializarea - tehnician în turism

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE

CAPITOLUL 1
TURISMUL FENOMEN - ECONOMIC SI SOCIAL
1.1. Coordonatele istorice - aparitia turismului ca fenomen
1.2. Concepte folosite in industria turismului
1.3. Forme de turism

CAPITOLUL II AUSTRIA TURISTICA
2.1 Istoria orasulul
2.2 Potentialul turistic al Austriei

CAPITOLUL III PROMOVAREA PRODUSULUI TURISTIC
3.1. Modalitati de promovare
3.2 Editarea de materiale publicitare
3.3 Strategii de comercializare
3.4 Marketing-ul companiilor aeriene din Spania

CONCLUZIE
BIBLIOGRAFIE
ANEXE

Extras din proiect:

Arta si cultura, sport si relaxare, toate condimentate cu - placere. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care merita sa vizitezi aceasta tara

Stat "fondator" (si de baza) al Imperiului Austro-Ungar, a fost redus la o mica republica dupa tratatul de pace care a pus capat Primului Razboi Mondial. Inainte de a doua conflagratie mondiala a fost anexata de Germania nazista, iar dupa 1945 - ocupata de armatele aliate. Anul 1955 i-a adus independenta deplina, sub conditia de a ramane neutra.

Palatele Imperiului

Viena, capitala tarii, este supranumita orasul muzicii si valsului. Muzica, arta, teatrul, literatura sau arhitectura fac parte din aspectul sau inconfundabil. Desi a suferit diverse transformari in urma razboaielor, nu si-a pierdut din stralucirea de odinioara.

Odata ajuns aici, iti recomand sa vizitezi Palatul Hofburg. A fost palatul de iarna si, totodata, cetatea de scaun a dinastiei Habsburg. Astazi, adaposteste biroul presedintelui Austriei si renumita Scoala Spaniola de Calarie, cu faimosii armasari Lipazzaner.

Palatul Schonbrunn s-a vrut o copie a Versailles-ului, macar sub aspectul marimii sale - numara nu mai putin de 1.441 de camere. In aceasta locatie a luat sfarsit, la 11 noiembrie 1918, dinastia austriaca, cand Carol I de Austria a semnat abdicarea.

Un alt punct de atractie il reprezinta palatul Belvedere. Construit in stil baroc, a fost un cadou din partea Imperiului pentru printului Eugen de Savoia. Nu tocmai multumit de acest dar, el a adus unele imbunatatiri palatului si l-a umplut cu numeroase obiecte de arta.

Cei care doresc sa admire operele unor pictori renumiti, precum Rubens, Rembrandt, Vermeer, Durer, Raphael, Tiziano, Velasquez sau Bruegel, o pot face la Muzeul artelor frumoase din Viena.

Distractii pentru toate varstele

Inima si sufletul Vienei este catedrala in stil gotic Sf. Stefan (sau Stephansdom), construita in secolul XII, cu aerul sau maret si lumina difuza ce se furiseaza printre vitralii.

Praterul este cel mai cunoscut loc de recreere din Viena si cel mai vechi parc de distractii din lume - functioneaza inca din anul 1766. Simbolul lui este roata imensa, din care ai ocazia sa vezi o minunata panorama a orasului. Aici distractiile sunt de tot felul si pentru toate varstele: rollercoaster, trambuline, roti Ferris, roti centrifuge, carusel, sling-shoot, mini-golf, trenulete, bungee-juming etc.

Capitala schiului

Cunoscut mai ales ca loc de nastere al lui Mozart, Salzburg este capitala culturii austriece. In casa unde s-a nascut marele compozitor vei vedea prima lui vioara, precum si alte instrumente muzicale care i-au apartinut.

Orasul Linz este cunoscut pentru Festivalul Bruckner, iar in Innsbruck vei avea ocazia sa te recreezi intr-un peisaj alpin unic. Satul tirolez St. Anton am Ariberg este un alt loc care atrage amatorii de schi iar Seefeld - Tyrol este una dintre zonele internationale de schi ale Europei: a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna si Campionatul Mondial de schi din 1985. In Austria exista opt regiuni de schi deschise tot timpul anului.

Cat ne costa

Specialitatile culinare din bucataria traditionala te imbie la tot pasul, de la patiserie sau mezeluri si pana la renumitul snitel vienez. O camera la un hotel de patru stele, cu tv, minibar, aer conditionat si telefon, costa 47 euro pe noapte, de persoana, cu mic dejun. Daca preferi pensiunile, o noapte de cazare costa 38 euro. Un bilet dus-intors cu avionul se ridica, in functie de companie, la aproximativ 250 de euro.

Paradis al schiorilor din intreaga Europa, Austria abunda in partii de care iubitorii iernii nu se vor mai putea desparti. Nu numai schiorii, ci si amatorii de drumetii, alpinism, snowboarding, patinaj sau schi fond vor fi fascinati de maretia Alpilor austrieci si de pistorescul micilor statiuni de munte.

Alpii, unul dintre cele mai importante lanturi muntoase ale Europei, incep de pe coasta Mediteranei, in Franta, trec prin Elvetia, Italia, Austria si se termina in Slovenia. Pe teritoriul Austriei, cel mai inalt varf este Grossglockner, cu 3.798 m, dar in Alpi exista in total 128 de varfuri care depasesc 4000 m inaltime, cel mai inalt fiind Mont Blanc, cu 4810 m, la granita dintre Italia si Franta.

Totusi, cele mai frumoase peisaje de munte par sa fie cele din Alpii austrieci, desi nu exista acolo varfuri foarte inalte. Una dintre cele mai apreciate regiuni este Gasteinertal, cu multe statiuni, partii, instalatii de telescaun si telecabina. Valea Gastein este in special faimoasa pentru statiunile Badgastein, Bad Hofgastein si Dorfgastein, dar toate statiunile regiunii insumeaza nu mai putin de 200 de kilometri de partii de ski, deservite de 53 de instalatii pe cablu care te vor duce pana la 2700 de metri inaltime. Exista partii de dificultate mica, medie si mare, partii pentru familii si pentru profesionisti, partii pentru schi si snowboard, orice turist va gasi ceva care sa-i fie pe plac.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect pentru Atestarea Competentelor Profesionale Nivel 3 de Calificare Specializarea - Tehnician in Turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
8 846 cuvinte
Nr caractere:
50 975 caractere
Marime:
1.46MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
inaltime, regiuni, valea
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!