Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Capitala Cehiei, numita si 'Orasul celor 100 de turnuri' sau 'Orasul de aur', are 1.200.000 de locuitori si este situata in Boemia Centrala, pe cursul raului Vltava. Praga se numara printre cele mai frumoase orase din Europa si este o destinatie preferata a turistilor din intreaga lume. Din 1992 UNESCO a inclus Praga in patrimoniul universal. Dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin, Praga este al saselea cel mai vizitat oras din Europa. Praga a suferit pierderi minime in al doilea razboi mondial si din fericire minunatele sale cladiri, realizate in cele mai diverse stiluri: gotic, neogotic, renascentist, baroc, neoclasic, art nouveau si ultramodern - sunt inca intacte.

Orasul vechi, numit in ceha Stare Mesto, reprezinta zona spre care se indreapta cei mai multi vizitatori. Aici, in partea sudica a fostei primarii, se gaseste Ceasul Astronomic construit in evul mediu.

Complexul arhitectonic Hradcany, format din castelul care in trecut a fost resedinta regala si care in prezent adaposteste institutia prezidentiala, din catedrala gotica Sfantul Vitus, cel mai important edificiu ecleziastic din tara si din gradini superbe reprezinta o alta atractie a capitalei cehe.

Podul Carol este un alt obiectiv interesant nu numai pentru ca cele 30 de statui formeaza o adevarata galerie de sculptura, dar si pentru ca aici puteti intalni negustori de suveniruri, papusari, pictori si muzicanti. Un loc incarcat de mister este Vysegrad, Cetatea de Sus, deoarece se spune ca aici ar fi trait legendara printesa Libuse, cea care a rostit faimoasa profetie referitoare la Praga si la viitorul natiunii sale: 'Vad un oras intins a carui glorie va ajunge la stele. Un castel numit Praha va fi construit aici'.

Fundatia de piatra a catedralei a fost turnata in 1344 de imparatul Carol IV. Biserica a fost contruita in stil gotic tarziu, adaugandu-i-se, de-a lungul timpului, ornamente renascentiste si baroce. -Cea mai frumoasa dintre capelele sale este Parler, unde sunt adapostite bijuteriile coroanei si unde se afla si mormantul "bunului rege" Wenceslas. Interiorul catedralei este decorat cu nepretuite vitralii si reliefuri executate in lemn.

Universitatea Carol, una dintre cele mai vechi din Europa Centrala, Cartierul Evreiesc, Teatrul National, Metronomul si Muzeul Franz Kafka sunt alte obiective indragite de turistii care poposesc intr-unul din cele mai frumoase orase din lume. Probabil ca aveti in casa ceva cristal de Bohemia si multi prieteni care au fost la Praga. Orasul de aur, orasul cu podul celebru, orasul lui Kafka, Praga isi dezvaluie pe indelete si in tihna toate minunile turistilor care indraznesc sa o viziteze.

Cu mai putin de 1 milion de locuitori, Praga reuseste in fiecare an sa-si dubleze cetatenii datorita numarului mare de turisti ce vin atrasi de atmosfera medievala, de berea buna si de preturile inca destul de cumsecade.

Lumina calda a felinarelor se reflecta tainic in pavajul secular. Pasii il duc usor pe turistul ajuns la Praga pe stradutele inguste si intortocheate invaluite intr-un aer medieval.

"Orasul de aur" este redescoperit de turisti cu aceeasi placere indiferent de anotimp. In timpul zilei, amatorii de suveniruri colinda in lung si in lat Podul Karl, vestit si pentru portretele facute de artistii stradali.

Podurile de peste Vltava ofera o imagine incantatoare, iar daca stai pe maluri, ai uneori impresia ca raul povesteste toata istoria incrancenata pe care a cunoscut-o orasul de-a lungul timpului. lor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Praga.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
1 cuvinte
Nr caractere:
9 caractere
Marime:
8.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
orasul, praga, turisti
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!