Analiza SWOT a potențialului turistic a Județului Botoșani

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Aceasta tema mi s-a parut interesanta din mai multe puncte de vedere astfel are o mare importanta pentru valorificarea turismului deoarece de aceasta analiza poate depinde viitorul rolului turismului in viata fiecarui individ.

Turismul joaca un rol important in viata economica si sociala, actioneaza ca un element dinamizator al sistemului economic global, ca un mijloc de diversificare a structurii economice, ca o parghie de atenuare a dezechilibrelor interregionale sau un mijloc activ de educare, de ridicare a nivelului de instruire, cultura si civilizatie al oamenilor. Turismul prezinta o complexitate in continua crestere, in plan economic sintetizeaza rezultatele unui mare numar de activitati, in plan psiho-social, se constituie ca o modalitate superioara de organizare a timpului liber.

Turismul contribuie la mentinerea echilibrului biologic si fiziologic al omului contemporan, pentru care turismul ofera solutii la constrangerile de tot felul la care acesta este supus.

Putem spune ca turismul a capatat un pronuntat caracter de masa, care se adreseaza unei categorii largi de oameni, indiferent de religie, nationalitate, varsta sau situatie sociala si materiala. Exista la ora actuala oferte pentru toata lumea ce doreste sa-si petreaca concediul atat in tara, cat si in strainatate. Judetul Botosani, care dispune de un potential turistic valoros,insuficient promovat,trebuie sa se adapteze cerintelor tot mai variate ale turistilor si este nevoita sa schimbe mentalitati si sa realizaze o crestere a nivelului de civilizatie.

Configuratia variata a reliefului Judetului Botosani si bogatia culturala si istorica acumulata in decursul a sute de ani, ofera regiunii un potential turistic valoros si de o mare complexitate. Depinde numai de noi sa stim sa valorificam ceea ce natura ne-a dat si sa profitam de potentialul istoric si cultural. Nu este de ajuns sa fim recunoscuti doar ca un popor ospitalier, mai avem nevoie de infrastructura in turism,de personal hotelier si de servire in unitatile de alimentatie publica, bine pregatiti si amabili.

Lucrarea este structurata in trei capitole, primele doua evidentiaza notiuni teoretice privind competitivitatea agentului economic in mediul de afaceri precum si prezentarea matricei SWOT ca instrument de evaluare a performantelor agentului econmic.

Primul capitol aduce in prim plan o serie de notiuni teoretice privind concurenta, modalitati de identificare a concurentei, dar si probleme interne care in legatura cu formarea si perfectionarea profesionala, strategii de motivare a angajatilor pe care agentii economice le pun in practica pentru ca intreprinderea care se afla in subordinea lor sa obtina profit maxim si sa aiba succes pe piata.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Swot a Potentialului Turistic a Judetului Botosani.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
72 pagini
Imagini extrase:
72 imagini
Nr cuvinte:
23 122 cuvinte
Nr caractere:
136 001 caractere
Marime:
2.84MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
botosani, turism
Predat:
la liceu
Sus!