Transporturi turistice aeriene

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Transportul reprezinta una din componentele de baza ale prestatiei turistice. Serviciul de transport turistic are un continut complex, vizand, pe langa voiajul propriu -zis, ansamblul operatiunilor, conditiilor si facilitatilor legate de organizarea deplasarii fizice a turistilor, abagajelor si a marfurilor destinate consumului acestora.

Transporturile sunt foarte importante in activitatea turistica, multe organizatii de turism folosesc in proportie insemnata serviciile regulate ale societatilor de transport, iar turistii pe cont propriu apeleaza frecvent la mijloacele de transport in comun. Astfel, turismul nu poate face abstractie de evolutiile inregistrate in sfera transporturilor, atat sub aspectul dinamicii ,cat si al perfectionarii tehnice. Pe de alta parte, dezvoltarea si perfectionarea transporturilor turistice sunt conditionate si de cererea turistica.

Odata cu intensificarea circulatiei turistice ,problema realizarii unor transporturi rapide capata o importanta deosebita ,in primul rand ideea satisfacerii calitativ superioare a nevoii de a calatori pentru un numar in continua crestere de turisti si in al doilea rand in vederea exploatarii eficiente a mijloacelor de transport. Reducerea timpului de deplasare apare ca o necesitate si datorita unei alte tendinte manifestate in evolutia circulatiei turistice ,si anume cresterea interesului pentru calatoriile pe distante lungi si foarte lungi. Optimizarea relatiei distanta-timp devine esentiala ducand astfel la o dezvoltare a transporturilor si la o eficientizare a lor. Mai mult ,se tine seama si de atributele confortabil si rapid.

Bibliografie:

G. Stanciulescu, G. Tigu, Tehnica operatiunilor de turism, Studii de caz, Bucuresti, Editura ALL,

Staciulescu Gabriela, Lexicon de termeni turistici, Editura Oscar Print, Bucuresti

http://unwto.org/

http://www.insse.ro/cms/files%5Cpublicatii%5Cbreviar%20turism_2010.pdf

www.transport.ngo.ro

http://www.airlinequality.com/StarRanking/ranking.htm

http://www.scribd.com/doc/65676902/11/Avantajele-%C5%9Fi-dezavantajele-utiliz%C7%8Erii-transporturilor-aeriene-in-scopuri

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/203325/Cerul-Romaniei-se-aglomereaza-4-noi-companii-aeriene.html

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transporturi turistice aeriene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 340 cuvinte
Nr caractere:
13 770 caractere
Marime:
320.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
Transporturi turistice aeriene, transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!